måndag 6 juni 2011

Hos morfar

Långhelgen blev avslappnad men ändå oväntat umgängesintensiv. Lördag morgon åkte jag och barnen ut till morfar och barnafadern fick vara ifred arbetandes hemma på den just nu förtio grader varma vinden. Vi andra fick en skön dag ute i lugnet. Måns hade svårt att sova och somnade sedan på min mage i soffan i stället. Där sov vi båda två i en halvtimme innan han började skruva på sig. Mysigt! :-)
Måns mornar sig i morfars knä

Vi fikade i skuggan. Tove hittade en groda som fick hoppa omkring på altanen och sedan den försvann under trät pratade hon oavbrutet om att grodorna bo därunder. Och även andra djur som koltrastar och maskar. Måns kände sig lite utlämnad under vattningen och provade själv lite när Toves kanna väl var tom. Sen greppade han tag i en kruka med ett blomskott och tultade iväg till växthuset med den, där morfar fanns och tog emot.
Mjölk i skuggan
Trädgårdsspaning

Efter en dag i skuggan åkte jag hem med trötta barn. De sov en stund i bilen innan vi kom hem lagom till middagen. Vi var kvällen till ära överbjudna på grillmat hos grannarna. E var ensam med barnen och ville ha sällskap och vi sällskapar gärna. Extra gärna om vi får middag serverad. Det blev en riktigt god och trevlig kväll och vi stannade kvar tills myggorna bets och det var hög tid att få barnen i säng.

Inga kommentarer: