måndag 30 maj 2011

Körhelg på Åland

Helgen tillbringades på Åland tillsammans med kören. Jag hade kommit på att jag kunde hoppa på båtbussen på vägen och satt redan på plats när resten kom på i Norrtälje. Smart av mig. Då slapp jag både köra långt och sparade lite tid och ork på morgonkvisten.

Lilla Eckeröfärjan har jag inte åkt på ganska många år nu så det var som att uppleva gamla minnen. Hela resan inkl boende och mat betalades av kören så det var bara att åka med. Vi hade mat bokad på båda resorna och det var lika gott som jag mindes.

Väl framme på Åland var det en trevlig promenad till stugbyn där vi skulle bo och vi inkvarterades i riktigt trevliga stugor och sen var det dags för rep. Lokalen som vi hade till vårt förfogande var jättefin och vi började med att leka kull (som alla körer?)

Lite olika flås, koncentrations- och närhetsövningar senare började vi finslipa vår inspelningsrepertoar. Dagen var som helhet riktigt bra och balanserad. Jag var sämst(!) på tipspromenaden och snart var det middag.

Vi delade den stora restaurangsalen med ett släktkalas som visade hur släkten var organiserad på bildspel. Det hölls tal och alla verkade ha urtråkigt. Släktöverhuvudet med vit mustasch kom över till vår sida och bad oss dämpa vår konversation lite. Vi kunde tycka att 100 pers på släktkalas kanske störde oss mer än vad vi 16 möjligen kunde störa tillbaka.

Eftersom de verkade ha så tråkigt och eftersom vi är snälla sjöng vi en sång för dem och skålade lite. Ett och annat leende sprack upp. Snart kom mustaschgubben tillbaka. Inte för att tacka för sången utan för att berätta att fem minuters tal var på agendan så om vi bara kunde va lite tysta i fem minuter....

Hoppsan, kaffet var visst slut och vi bestämde träff för jam i en stuga. En och annan släkting såg ledsen ut när vi gick utan att sjunga mer men så kan det gå när man låter mustascher härja fritt.

Resten av kvällen bestod av låtar och fula visor blandat med körlyrik och diverse knasigheter. Till slut var ändå sängen ganska skön att krypa ner i. Det var ju snart en ny dag. Ingen kull denna dag men annat matnyttigt gicks igenom. T ex allt som kan vara bra att tänka på inför en konsert.

Tiden rusade och båten gick snart hemåt igen. En frisk promenad tillbaka till kajen och sen mat och prat på båten. Jag passade på att införskaffa en fin mors dags present till mig själv. Trevligt att få uppskattning i form av lite dyrare tax free smycken! ;-)

Bussen gick sen hemåt med glada och nöjda körsångare. Om ett par dagar är det demoinspelning och avslutningsfest. Det ska bli himla kul! :-)

Jämfört med de olika jobbresorna var jag i det här sammanhanget helt avslappnad och kunde bara koncentrera mig på att ha så kul som möjligt. Väldigt skönt!

Inga kommentarer: