tisdag 17 maj 2011

Kryssning med Blender

I helgen var det alltså dags och jag satte barnen med packning i bilen och skjutsade ut dem till morfar. Det var första gången morfar hade båda barnen ute hos sig för övernattning och första gången som Måns sov borta utan oss överhuvudtaget. Jag lämnade över barn och pick och pack och Måns verkade inte så värst bekymrad över att jag åkte iväg. Tove är ju van att sova hos morfar och Måns verkar också känna sig trygg där. Det var också första gången han traskade till morfars hus från bilen med egna små fötter. :-)

Sen åkte jag hem en vända och bytte om och packade det sista och så åkte vi i väg. Vi träffade E&M på terminalen och sen var vi iväg. Vi har en viss rutin på det här med kryssningar. Det brukar bli a la carte kl 18.00 och sen lite shopping innan det är dags att bänka sig i danssalongen. Nu hade de gjort om schemat så bandet började en timme tidigare och spelade en timme mindre. Alltså ingen tid för nånting utan det vara bara att slå sig ner i salongen med varsin drink efter maten.

Sen var det dans mellan 21.00 och 24.00. Det var riktigt dansbart och vi dansade glatt med varandra mest hela tiden. Trots att båda kavaljererna står mig ovanligt nära så dansar vi ovanligt sällan. Daniel och jag dansade senast med varandra i november och jag och M kan möjligen tagit oss nån svängom i augusti. Tur vi åkte ut på sjön så vi fick dansa ifatt lite alltså!

Kvällen gick precis lika fort som vanligt och natten blev som vanligt ganska kort. Vi lyckades i alla fall sova lite längre än vanligt, var rädd att vakna halv sju, och intog vår sedvanliga caféfrukost och fick shoppingen gjort innan vi stötte på E&M nere vid hytterna. Lite fika och underhållning innan den sista timmen dans (jättevarma igen!!) och sen, snipp snapp snut, så var resan slut.

Glada och nöjda kramade vi av varann och traskade åt varsitt håll. Daniel och jag åt samma håll såklart. Hämta bilen och susa hemåt till väntande barn och morfar som transporterat dem åt oss. Väldigt skönt! Tove kom springande och gav oss stora kramar och var härligaste gullungetjejen en stund, sen fick hon godiset som vi hade med oss och allt var som vanligt igen. ;-) (Hon fick inte äta upp allt på en gång....)

Måns verkade också glad att se oss men var till synes oberörd inför det faktum att han sovit borta för första gången. "Kul att ni kom" verkade han säga men fortsatte sen leken han höll på med. Det är skönt att veta inför framtida äventyr. Det kommer inte dröja riktigt lika länge till nästa kryss känns det som! :-)

Inga kommentarer: