torsdag 25 april 2013

Mot större uterum, del 1

Mitt under semestern kläcktes idén att bygga ut uterummet så det blir dubbelt så stort. Idén blev ovanligt snabbt en allvarlig tanke och planer började smidas. När bygglovsansökan var inlämnad gjorde jag också en målbild på vårt nya rum och det inlägget kan du se här. :-)

Bygglovet gick igenom sent i höstas och då rev vi bort altanen i ett flygande fläng med förhoppningen att det skulle hinna grävas innan snön. Men så kom snön och vi har roat oss med andra saker. Tills nu.

I helgen med start på fredagen blev det en rivstart på bygget. På mitt förra jobb fanns resurser som vi nu drog nytta av. En liten grävmaskin som jag visste gick in genom vår grind. J kom och grävde diken för plintarna. Barnen tyckte förstås detta var oerhört spännande och satte sig på första parkett i uterummet för att se på nära håll.

På lördagen åkte Daniel och hyrde ett släp för att köpa grus som han fick kärra av för hand och sen åkte han och köpte nästan allt material till uterummets grund och stomme. Ojojoj vad han slet den dagen. I den sena vårkvällen sammanfattade jag stortaget med några bilder.


Väntande byggstenar i olika material och högar

Utbyggnad på gång :-)

Inga kommentarer: