torsdag 11 april 2013

Liten Lillie i Umeå

I fredags åkte vi upp till Umeå för att välkomna den nya familjemedlemmen Lillie, snart fem veckor gammal. Vi åkte från Bromma då det passade bäst tidsmässigt denna gång. Bra med Malm Aviation är att man får fika på planet. Dåligt med Bromma är att vi inte vill ta bilen då det är så himla dyrt att parkera.

Vi började alltså morgonen med en liten norrortsturné i kollektivtrafiken och när vi väl var på planet var Måns så trött så han somnade efter bara några minuter. När han började vakna till fick han plötsligt syn på bullen som stod och väntade på hans bricka och handen for med ens ut och greppade den oväntade skatten. Farfar hämtade eftersom han hade lunchrast och vi åt sedan lunch tillsammans innan han fick åka tillbaka till jobbet.

Efter en liten stund kom själva huvudpersonen på denna resa och anledningen till att vi for upp så här mitt på terminen. Lilla fantastiska Lillie. En pytteliten nyföding som alltså är barnens kusin och Daniels andra systerdotter. Vi fick tillfälle att lära känna Lillie riktigt bra under de få dagarna och det känns jättemysigt att ha fått vara med från början. :-)

Lillie-mys

Tove ville prova att hålla lilla kusinen och trots att det lektes runt omkring blev hon lite oväntat helt uppslukad av den lilla och ansvaret att hålla henne. Hon satt en väldigt lång stund och myste, tittade och fnittrade av lycka över att ha hand om en sån liten. Efter en ganska lång stund fick hon också äran att mata Lillie som får tillskott i flaska. Det gick jättebra och Tove verkade känna sig stor för hon sa "Jag känner mig nästan som en vuxen nu mamma!"

Måns ville också pröva att hålla lilla kusinen. När det var hans tur sov dock Lillie gott. Måns satt i alla fall en liten stund och fascinerades över de pyttesmå händerna.
Hemma hos N&J fick barnen också prova att åka skoter. Jag tror ingen av dem ens sett en skoter förut. (Centrala Vallentuna kan inte beskyllas för att vara skotertätt.) Måns tyckte det var väldigt spännande så länge skotern inte var igång. När han väl fick åka en sväng ville han gå av. Tove däremot tyckte det var "Jättekuul!"

Helgen präglades av att umgås och fika och äta på olika ställen. Daniel och jag hann efter mycket velande faktiskt också ut och dansa. Vi lät oss också inspireras av byggen och renoveringar på olika ställen som bitvis gav oss nya idéer. Vi åkte hem med lite mer energi efter en trevlig liten semesterhelg. :-)

Inga kommentarer: