tisdag 30 april 2013

Mot större uterum, del 2

Vad vi gjorde i helgen? Ja gissa? Som tur var var det fint väder och vi kunde ägna både kvällar och dagar utomhus. Fredagskvällen skottade vi grus och måttade plintar tills vi inte såg längre. På lördagen satte arbetet med plintarna igång på riktigt. Och man måste säga att det gick fantastiskt bra!

Inmätning pågår

Isolering på gång

På eftermiddagen var samtliga plintar isolerade på sina platser och "bara" det stora arbetet med att gräva tillbaka massorna återstod. Som tur var för oss fick vi hjälp från grannen. Ett tag var det dessutom en hel hög med små hjälpare som högg i med varsin spade. :-)

Hjälp med grävningen

Sen blev massor av jord, sten och lera liksom över. Detta blev söndagens projekt. Daniel och grannen skottade upp så mycket de vågade på ett släp och lastade av det på tippen. Nu återstår en del markberedning innan det är dags att bygga för stommen för golvet.

Vi hade ingen tanke på att vi skulle ha hunnit så här långt redan innan Valborg! Det är verkligen över all förväntan. Nu får vi nästan problem med att det går för fort. Det är t ex för kallt ute än för att måla. Dessutom måste vi få hem taket innan vi kan göra klart golvet. Och vi har inte beställt än. I vår första kalkyl skulle det räcka att beställa om två-tre veckor.

En ytterligare positiv sak med detta projekt är att hela familjen är utomhus hela dagarna! Barnen leker, åker sparkcykel och "hjälper till" och de njuter av att det är vår. Själv sover man också extra gott efter hela dagar med frisk luft. :-)

Helgen avslutades med årets första grillning tillsammans med E&M som kom på besök. Det var vi väldigt värda!

Inga kommentarer: