torsdag 25 april 2013

Full fart hela helgen

Helgen som gick var superintensiv med aktiviteter för barnen samtidigt som vi förberedde vårt framtida bygge. Vi hade gjort en plan för att allt skulle hinnas med, vilket även förberetts med ett Ikea-besök på fredagseftermiddagen. När klockan slog tjugo i tolv på lördagen så drog det igång.

Jag åkte med barnen till lekgympa och Daniel åkte och hyrde släp. Medan vi var på gympa köpte han grus och när vi kom hem hade han snart lastat av det klart. Sen åt vi lunch och drack en kopp kaffe innan Daniel for iväg mot bygghandeln och jag läste saga och lade Måns. Medan Måns sov och Daniel köpte allt virke till uterummet monterade jag ihop Toves nya garderob. Så småningom kom Daniel hem och fikade och lastade av.

Det vi sedan hade kvar på lördagen som vi gjorde på kvällen var att lasta hela släpet fullt med allt byggskrot från klädkammaren (plus en del annat skrot). Det blev ett väldigt stort lass och när vi var färdiga fick det stå och vänta till på morgonen när det skulle få åka till tippen. Vi anade att det inte bara var i som tänkte oss dit...

 Daniel surrar lasten

Söndag morgon drog Daniel iväg och insåg att vi hade haft helt rätt. Trots att han var framme innan öppning var det långa köer. Men det var inget mot vad det var när han åkte därifrån.... 

Tove skulle till en kompis som bor i området bredvid och dit det går en cykelväg från oss. När jag berättade att hon skulle få åka dit själv på sin sparkcykel lyste det av spänning och lycka i ögonen! Jag ringde kompisens mamma och sa att hon var på väg och Tove hade hunnit fram och plinga på innan de hann ut för att möta. Så nöjd.


Lagom till lunch skulle Tove komma hem igen och då ringde mamman och sa att hon släppte iväg henne och snart kom vår stora lilla tjej susande. Så stolt. Det här var en stor sak att få göra, det var tydligt.

Medan Tove var hos sin kompis och Daniel var på tippen var Måns och jag ute. Jag började tömma förrådet för att komma åt sommadäcken och så bankade jag ihop ett nytt trådbacksstativ till Toves garderob. Måns åkte mest sparkcykel fram och tillbaka. Fram och tillbaka. (Fram och tillbaka.) Jag hann också ta en kaffe i solen och njuta en stund när jag var klar. Härligt med vårsol!!!

När pappan kom hem med bilen fick bilen nya däck. Vi brukar hjälpas åt och då går det himla snabbt. Måns ville också hjälpas åt och fick hjälpa till med domkraften. Tungt! Pappa fick lägga på en hand också. Sen frågade Måns "Vad är det? Varför det? och Hur gör man med den?" om allt som rörde däckbytet.
På eftermiddagen samlade hela familjen ihop sig och åkte på avslutningen på lekgympan. Barnen fick gå upp på scenen med sin grupp och visa lite vad de gjort och det var ju spännande förstås. Sen var det fika, diplom och hinderbana. Sen var terminen slut.

Vi var också ganska slut. En god och tidigare förberedd middag innan det var dags för ett sista ryck i förrådet för Daniel (som var ängslig att lämna mig själv därute i "sina domäner) och sängdags för barnen. Efter några sparkar i baken kom Daniel faktiskt igång att rensa sina virkesförråd på riktigt därute och plötsligt låg det en hel hög med nytt bråte på plattgången. Men nu hade vi ju inget släp. Vi lastade in allt i bilen och jag fick kasta det på tippen efter jobbet på måndagen. Vill man så går det. :-)

Till slut blev det dags för oss att sjunka ner i soffan med lite gofika framför en fotbollsmatch. En helg med riktigt ös och hur mycket gjort som helst var till ända. Så härligt med alla vårkänslor och att röja och få det fint igen. Nu är det nya tag! :-)

Inga kommentarer: