torsdag 11 april 2013

Highlights På Ersboda Folkets hus

För en gångs skull råkade det vara dans på Ersboda folkets hus samtidigt som vi var i Umeå. Det är ju dessutom så att farmor och farfar bor på Ersboda så det är liksom gångavstånd. Ändå hade vi svårt att ta oss iväg. Highlights drog väl inte jättehårt men Daniel som dansat till dem senast tyckte att de var helt ok då.

Vi tog den lilla men kyliga promenaden till Folkets hus och kom dit lite lagom sent som norrlänningar i allmänhet gör. Vi dansade en stor del med varann under kvällen, dels för att vi gör det så himla sällan och dels för att det är enkelt. På okänd mark är det svårare att bjuda upp, dessutom är det damernas/herrarnas att hålla reda på. Och uppbjuden ska man inte räkna med att bli. 

De gånger jag satt spanade jag in några lämpliga offer och fick tag på ett par riktigt säkra bugg-killar och en grymmarns foxare under kvällen. Den senare, för mig tidigare okänd, måste jag ta och leta reda på någon mer gång! :-) 

Highlights envisas med att köra medleyn på snabba låtarna men de har fått dem tajtare och bättre så det var ändå ok nu. Dock blir det knäppt med bara en snabb låt och man vet inte riktigt om man ska byta eller inte. Men sen spelade dem delar av den svenska musikskatten från början av nittiotalet och det minns jag inte sedan tidigare. Ledin, Strömstedt, Glenmark, Scocco, Hellstrand, Lisa Nilsson etc etc. Det skiljer klart bandet från mängden och gav mersmak. Alltså som helhet klart godkänt!


Så här glad blir man när man får dansa lite bugg. :-)

Inga kommentarer: