lördag 29 september 2012

Energiuttag trots givande dagar

Efter en lite orolig förmiddag exloderade plötsligt energin på eftermiddagen i torsdags. Jag var tvungen att fråga min kollega om det var ok att vara glad och på tå trots allt? Han sa att det var det så då fortsatte jag. Jag fick massa saker ur händerna och förberedde min bortavaro på fredagen.

På kvällen var det kör. Vi började forma konserten lite mer rent fysiskt och det är alltid kul. Trots att det kändes som ett ganska produktivt rep så var jag plötsligt tokstressad när jag kom hem. Kanske mest på grund av nåt jag tog på mig precis efter repet var slut. (Och då menar jag inte jackan.) Det var svårt att slappna av och somna. Huvudet snurrade runt runt med jobb och kör. Sen vaknade Måns jättetidigt och var febrig och fladdrig. Han tänkte inte sova mer. En halvdan uppaddning inför fredagen alltså.

Som tur var hade vi insett på torsdag eftermiddag att Måns nog inte var helt kry så morfar hade kallats in. På fredagsmorgonen lämnade jag alltså över ansvaret till en nyvaken morfar. Själv skulle jag på kurs i Stadshagen. Alltså blev det ovanligt nog kollektivåkning för mig. Jag hade att välja på tre olika alternativa sätt att åka, med ett, två eller tre byten. Jag valde det med ett även fast det tog lite längre tid. Men då behövde jag heller inte in i stan utan bytte buss till tåg i Kista.

Ett grymmarns fint och nybyggt konferenscenter väntade på mig och efter att ha checkat in blev jag och mina två kurskamrater hämtade till datasalen där vi skulle tillbringa dagen. Kursen var en fördjupningskurs i delar av affärssystemet där jag ska vara super-user. Jo, så heter det faktiskt. Det var ju lyxigt att bara vara tre. Det gick att forma kursen runt det som var mest intressant för de två gällande företagen. Dagen gav därmed mer än väntat och jag fick med mig ny kunskap som jag kan börja implementera redan på måndag. :-)

Men oj vad trött man blir av att  bara sitta still och lyssna! Trots goda pauser emellanåt. På hemvägen kände jag mig som en trasa och insåg att kvällens eventuella dansplaner kändes väldigt avlägsna. Jag satt i soffan under en filt en stund istället. Och somnade före tio. Så kan det gå!

1 kommentar:

BusBeine sa...

Kul med kurs och jag kan berätta att dansen i Hallunda inte var särskilt trist...Hehe.
Jannez svängde som vanligt och det var en fanatstiskt härlig kväll, som kunde botat vilken energiläcka som helst.....Ja det vill säga om man orkat pallra sig dit förstås....;-)