fredag 30 januari 2015

Stockholm Westie Festival

Efter vår endagarskurs i slutet av året blev vi sugna på att lära oss denna dans en gång för alla. Hur då göra detta på bästa sätt? En kurs vart sjätte år duger liksom inte... Efter lite klurande på Facebook hittade jag i alla fall en endagars workshopdag i Stockholm med socialdans på kvällen. Stockholm Westie Festival. Den var i slutet av januari vilket kändes lagom så vi inte skulle hinna glömma allt.

Det var alltså denna lördag och då bror ställt upp som barnvakt kunde vi åka tillsammans. Fyra entimmars workshops med fyra olika instruktörer stod på dagsschemat. Det var lite blandad kvalitet men mestadels bra tyckte vi. Framförallt bra att få testa olika så man vet vad man gillar till senare. Vi gick på fortsättningsnivån denna dag och det funkade helt ok.

Vi hade roligt och åkte hem trötta för att äta. Barnen hade under dagen fått gå på spelmansstämma och kom hem lite efter oss med nya äventyr att berätta om. Roligt! Vi åt mat tillsammans allihop och hann prata och andas lite innan det var dags att göra sig i ordning för kvällspasset.

Lokalerna var nu nedsläckta med färgade nattklubbslampor som svepte runt. Det fanns lite godis och fika som de bjöd på och det kändes mycket välkomnande. Det är ganska nyttigt att plötsligt vara "nybörjare" igen. Vi tyckte det var ganska skönt att ha varandra att hålla i någon timme och komma igång och se hur denna socialdans fungerade.

Det kändes som att alla dansade med alla och man bjöd upp efter varje låt. Mycket bra nybörjarklimat alltså. Jag hittade igen ett par gamla danskompisar som kändes trygga att fortsätta med. Väldigt kul att träffa M igen, och så bra att han var proffs även på denna dans!

Senare på kvällen blev vi stående båda två och tittade på ett riktigt duktigt par som dansade. Alltid kul att se och inspireras och inse att det finns mycket att lära. När dansen tog slut kom just den killen och bjöd upp! Där ser man. Nu var det min tur att få dansa med ett av proffsen. Kul! Jag tror jag kom i hamn med hedern i behåll. :-)

Det som är jobbigt när man som van dansare blir nybörjare igen är att man är så medveten. Man märker varje liten miss, man vet direkt när man hamnar på fel fot, man inser när det fanns utrymme för nåt snyggt som man inte hade en chans att hinna med då man hade fullt upp att tänka på sina steg. Och så vidare. Jobbigt men nyttigt och säkert också en anledning att man lär sig relativt snabbt.

Sammanfattningsvis var dagen en riktigt bra sådan. Ett bra arrangemang och ett välkomnande trivselklimat. När kvällen var slut tyckte vi båda två att det känns riktigt bra att vi har ett till event inbokat om en månad. :-)

Inga kommentarer: