söndag 18 januari 2015

Härlig och aktiv helg

Vi har haft en hemmahelg full av aktivitet. Igår var vi först på julgransplundring på kulturhuset. Det var ringdans och godis. E&M&O var också med och när dansandet var klart gick vi och åt lunch tillsammans på caféet. Mysigt och bekvämt. Innan vi skildes åt bestämde vi att vi skulle ses igen för middag hos oss. Så då blev det att handla, städa lite och förbereda. Det blev en väldigt trevlig eftermiddag och kväll och det var så mysigt att sitta i uterummet igen tills det blev sent.

Idag har båda barnen fått pröva innebandy. Vi har fått idén från kompisföräldrar som är engagerade i föreningen och tänkte det kunde vara ett bra alternativ till gympan. Man fick prova ett par gånger innan man anmälde sig på riktigt så det var bara att gå dit. Barnen var både spända och nyfikna och först var Måns grupp. Killar 10-11. 

Det var en jättebra träning och även fast Måns blev lite ängslig när de skulle öva med klubba och boll och stod med Daniel ett tag och funderade kom han igen på slutet när de fick leka och tyckte det var roligt efteråt. Och ännu lite senare tyckte han att det hade varit jätteroligt!

 Pojkar 10-11 har upprop

Tove hittade en klasskompis att leka med medan hon väntade på sin träning. Perfekt. Sen dök även grannarna upp så det var flera bekanta. Tove tränade med flickor 08-10. Hon var snabbt med i matchen och klarade övningarna väldigt bra även fast hon knappt hållit i en klubba förut. Skönt! Hon tyckte också att det var jättekul och ville absolut börja spela. Vi var också väldigt nöjda och lovade att köpa egna klubbor redan samma eftermiddag.
Men först hade vi planerat in friåking i ishallen som var på eftermiddagen. Daniel köpte ett par skridskor för någon vecka sen och nu skulle båda barnen få prova för första gången. Det var sanslöst mycket folk! Jag har inte åkt sedan jag växte ur mina skridskor och har inga som passar så jag fick inte var med. :-( Men Daniel åkte en vända med ett barn i taget. De tyckte nog att det var ganska svårt, men fika smakade i alla fall gott sen medan vi tittade på alla som åkte.

Tove testar skridskor

Sen åkte vi vidare till Sportbytarboden för mer vintersportsinköp. Ytterligare ett par skridskor och ett par skidor till barnen och ett par skridskor till mig skulle det bli. Jag provade några olika men hittade ett par Bauer för bara femtio kronor som satt bra. Perfekt! Vi kostade på dem en slipning och så ska de få nya snören, sen kommer jag åka som aldrig förr. Ska bli så intressant att se hur det kommer gå efter tjugo år!

Sen åkte vi vidare för att köpa klubbor. Tyvärr var de vi skulle köpa slut och fast vi kollade på flera ställen fick vi åka hem tomhänta med besvikna barn. Typiskt. Men senare fick de välja varsin på en nätsportsida och nu är två beställda och barnen glada igen. Sen var en dag i idrottens tecken slut. För egen del blev det dock ingen träning alls.

Inga kommentarer: