tisdag 6 januari 2015

Nyårsdagsgalan

De sista mellandagarna efter hemkomsten från Umeå bestod för egen del av förberedelser inför Nyårsdagsgalan. Det var många olika bud på vad vi skulle vara med på och noter kom i sista stund på mejlen i olika omgångar. Spännande! Jag och tre andra tjejer i kören var dessutom tillfrågade att vara bakgrundssångerskor på en av solisternas sånger. Jättekul och en jättefin sång.

Den extra sången gjorde att de två repkvällarna före Nyårsaftonen blev extra långa. Ena dagen sågs vi en stund innan och repade igenom stämmor och form och sedan var det främst ett ljudtekniskt rep samt rep med orkester och pianist mellan halv sju och halv tio. Det var mycket att ta in och man måste vara fokuserad hela tiden.

Andra dagen sågs vi strax före fem för att kolla ljudet och sjunga igenom vår extra sång och sedan var det en och en halv timme innan vi skulle repa med kören. Då gick tre av oss ut och åt tillsammans. Trevligt! Sen var det rep med solister och orkester samt eget rep på scenen hela kvällen fram till tio. Då var man bra trött!

Rep med solister och orkester på scenen

Sen var det Nyårsafton och vilodag. Vi var som tur var bortbjudna till E&M och behövde bara dyka upp och bli omhändertagna. Skönt! Det blev en lugn och väldigt trevlig kväll!

Dagen efter var det till att vara i Norrtälje kvart i tolv. Jag blev smidigt nog hämtad av bror och vi åkte tillsammans ut. Efter en kort uppsjungning var det genrep i några timmar. Pianisten avslutade senaste repet med att trampa snett och ramla ner. Han skadade handleden så illa att han blev gipsad och på genrepet dök det upp en annan pianist. Som tur var var han ett proffs och allt fungerade hur bra som helst.

På genrepet från kulissen

Genrepet gick väldigt bra och vi hade sen en dryg timme på oss att byta och och äta lite. Kören hann också samla ihop sig på scenen för en ny och aktuell gruppbild innan publiken släpptes in. Sen drog snart konserten igång!

Grymmaste och snyggaste kören!

Hela konserten gick otroligt bra. Ställena vi haft problem med på repen satt nu och vi fick mycket fin respons från publiken. Även vår "doa"-låt tillsammans med Ellinor Videfors (fantastisk!) gick fint och fick fina applåder. Alla byten när vi skulle gå upp och ner gick bra och publiken fick lite gospelfeeling när vi sjöng med Donald Perry, en helt fantastisk artist från USA. Hans soul-falsett är så grym!

I pausen var jag och några från kören ute bland den fikande publiken och delade ut lappar om vår nästa konsert. Det var roligt då man fick mycket positiv direktrespons. Dessutom träffade man på en del gamla bekanta. Även andra akten gick mycket bra, även våra sånger tillsammans med världsartisten Anne Sofie von Otter och hela konserten avslutades med stående ovationer från en mycket  nöjd publik! Härligt!

Slutnummer med alla på scenen

Jag hoppas verkligen att det blir en ny nyårsdagsgala redan nästa år för det är så roligt och lärorikt. Kören hade mer att göra än nånsin i år och det är väldigt utvecklande med olika typer av musik och instruktioner i sista stund. En riktigt nyårsboost! :-)

Inga kommentarer: