lördag 10 januari 2015

Jagad pga min kompetens

Igår satt jag hemma i soffan när ett obekant mobilnummer ringde. Jag brukar inte svara då, för oftast är det något som har med jobbet och göra. Någon som har ringt direkt på min mobil. Men någon pratade in ett meddelande om att jag gärna fick ringa upp och jag kollade upp numret. Det kom från ett headhuntingföretag. Åhå, spännande!!!

För tillfället sitter jag ganska bekvämt på min neongröna kontorsstol, men jag blev ju ändå jättenyfiken såklart och ringde upp. Mycket riktigt, det var en kvinna som hade ett annat liknande jobb som hon ville presentera för mig. Det lät i sig roligt då det matchade min kompetens och företaget var i ett omstartsskede och det skulle vara möjligt att få mycket inflytande i hur det skulle kunna fungera och se ut. Det är ju på något sätt drömmen att komma in i det läget. Men det låg geografiskt dåligt till för mig och det var ju lika skönt det på sitt sätt. Då behövde jag inte ens bli sugen.

Faktum är ju att där jag jobbar nu har jag redan massor av inflytande på hur allt ska fungera och företaget utvecklas hela tiden. Plus att det är himla bekvämt och flexibelt. Jag tycker själv att jag jobbar ganska lite och ändå tjänar ganska mycket. Det är inte fy skam och som det känns just nu skulle nog bara ett toppjobb här i Vallentuna hota. Det enda lilla sura är att jobbet förmodligen kommer flytta lite längre bort inom ett år. Men det visar sig hur det kommer fungera.

Att bli "headhuntad" för första gången var i alla fall en trevlig egoboost och jag undrar såklart nyfiket vart tipset kom ifrån. Min förra kollega kanske? Inte så många som jobbat med mig i den positionen jag har nu.

Inga kommentarer: