söndag 3 augusti 2014

Snart skolstart, eller i alla fall förskoleklasstart

Jag har nu läst lite om vad som är skillnaden. Mycket har ju hänt sedan man själv var sex år och det är inte heller mycket jag minns från lekis som det hette då. Eftersom barnen nu ska förflyttas till skolan och också ha klassrum om än mysiga så får man ju en väldig skolstartkänsla. Och som blivande skolbarn kräver man ett antal ting. Till exempel vill man ha en skolväska. Och det är ju klart att man ska ha det!

Så idag åkte jag och barnen till Stinsen för att leta en lagom liten, fin och praktisk väska. Först visade det sig att väskaffären jag tagit sikte på hade bommat igen. Jaha, vad göra nu? Jag frågade mig fram och Stadium visade sig ha ganska mycket, men ingen som föll i smaken.

Ja, ni fattar ju att denna var svår att motstå!
Vi hade ett avtal jag och Tove, som kan tyckas omöjligt på förhand, att både hon och jag ska godkänna väskan innan köp. Men till slut så hittade vi faktiskt en vi båda gillade! På BR. Där fanns faktiskt ett bra utbud av ryggsäckar för blivande förskoleklassare.

Sen blev det inköp av strumpbyxor som efter en genomgång av bådas kläder hemma var det enda som behövde uppdateras. Måns hittade Batman-strumpor som har blev förälskad i så dom fick han. Och tur var väl det med tanke på hur mycket Tove fick. Sen tror jag inte han riktigt vet vem Batman är, bara att det är nåt bra för coola killar!

Tove och jag fortsatte vårt skolstartsshoppande med att inhandla en egen turkos väckarklocka och sedan även ett armbandsur. Tove kan inte klockan så bra än, bara lite, så nu fick hon utmaningen att så snart hon lärt sig klockan ska hon få bära armbandsuret. Innan är det ju liksom liten vits. Tove var såklart mycket nöjd över utfallet i påsarna och Måns gick nöjt genom centrum och kramade sina nya strumpor.

När vi kom hem åt vi middag och sedan kommenderades jag upp till Toves rum för en klocklektion! Vi har en sån träningsklocka i trä sedan Daniel var liten och den är ju toppen nu. Sen gjorde jag en egen "facit-klocka" åt henne som hon kan titta på om hon vill träna själv. Ibland blir man bra nöjd med sina idéer. Vi får se hur snart det leder till resultat. :-)
 
"Facit-klockan" och det åtråvärda "priset"!

Inga kommentarer: