lördag 2 augusti 2014

Med barnen på Jannez i Hågelby

Eftersom Daniel är på fiske gör jag och barnen vad vi vill i några dagar. Igår ville vi baka bullar. Idag ville vi dansa. Det var Jannez som spelade till dans i fina parken och jag och A hade bestämt träff där innan för lite picnic. A hade även med sig L som skulle agera barnvakt åt Tove och Måns under kvällen för att lära känna dem för senare tillfällen. Ett mycket bra upplägg om du frågar mig! :-)

Det är sällan jag tar mig iväg på några större äventyr själv med barnen och detta får ändå räknas som ett sådant. Mest för att jag skulle ha med mig mat och dryck till middag och sedan också fika till kvällen. Utöver detta diverse klädvarianter för olika vädertillstånd samt pyjamasarna. Många små detaljer att hålla reda på, plus tiden då. Men vi kom iväg helt perfekt, parerade trafiken hyfsat och ett ärende på vägen senare var vi på plats i tid.

I Hågelbyparken finns en fin lekpark. Gungbrädan är rolig. Det enda är att barnen väger nästan exakt lika mycket så plötsligt hamnar de i jämnvikt och då "fastnar" de liksom i luften!

Efter lite lek satte vi oss på filten och smaskade i oss middagen. Det var ganska många barnfamiljer på plats med samma planering verkade det som. Så småningom anslöt A och L och barnen som redan varit nyfikna på L i två dagar var inte sena att ta kontakt.

Sen tog L hand om barnen mest hela kvällen och hon verkade ha det ganska enkelt. Efter att ha väntat in att det verkade funka drog jag mig ner mot dansbanan med A för några svängomer. (Jo, så måste det heta i plural!)

Kvällen blev ganska behaglig. I första halvan fick jag nöjet att dansa med kända förare av god kvalitet mest hela tiden. Jannez överraskade med att göra en ganska trevlig spelning och till mitt stora nöje har nu första Shake-låten smugit sig in i repertoaren. Jag sayer yes till fler!

I pausen visade det sig att A var en riktig bullfantast så det var ju tur att vi tagit med många! :-) Tove hade också hunnit hitta en kompis så det var tre barn som passade på att pausdansa lite. Sen var Tove och I ute på banan och "buggade" även när den var mer trafikerad av vuxna danstrafikanter men det verkade ändå gå bra. Is pappa fångade dem på film och den har Tove sett många gånger nu. :-)

I pausen dök plötsligt mina två förmodade favoritförare upp och jag växlade humör från dimma till solsken. Dock fick jag bara dansa med en av dem då den andra plötsligt verkade uppslukad på sitt håll. ;-) Jannez passade på att spela skräpmusik under min förmodat bästa dans men av en ren slump fick jag en bonusdans på slutet också som räddade upp det hela.

Innan sista dansen såg jag till att barnen fick på pyjamas och vi borstade tänderna. Man lär sig. De satt sen och tittade tills det tog slut och jag fick dansa den sista dansen. Nu var Jannez lite bättre igen... ;-)

Jag kunde snabbt packa ihop och bädda ner barnen under en filt i bilen och pussa godnatt. Det var lätt att köra hem. De somnade efter några kilometer och jag var inte alls trött. Väl hemma packade jag ur, och bar sedan upp ett barn i taget. Sen körde jag tillbaka bilen innan det var min tur att fika, duscha och sova. Mycket nöjd med eftermiddagen och kvällen! :-)

Inga kommentarer: