fredag 22 augusti 2014

Parken Zoo

I lördags åkte vi till Parken Zoo, min barndoms park. Där har jag tillbringat mången dag lekandes i dåvarande Fantomen-land. Mormor bodde på gångavstånd så när jag och kusinen var tillräckligt stora fick vi varsitt säsongskort och sen var de av med oss. Praktiskt måste jag säga med nyvakna föräldraögon. ;-)

Nu var det nog många år sedan Fantomen flyttade ut och annat har tagit vid. Djurparken hade med mina ögon bitvis tappat vad gäller skötsel av parkmiljön som förr var väldigt vacker med mycket blommor. Nu fanns istället ogräs. Men det fanns också nyare miljöer för djuren som var påkostade och fina. Så det tog väl ut varann. 

Tivolit var lite uppdaterat sen jag var där senast men mina favoriter från förr finns kvar och är till min förvåning fortfarande tillräckligt roliga för att åka om och om med barnen. Det var också smidigt att man nu kunde förköpa allt hemma, även parkeringen, till lite rabatterat pris och för att spara tid.

Tove och Måns tyckte förstås att allt var toppen men var ganska otåliga med djuren. Så fort de sett ett ville de snabbt vidare till nästa! Dinosaurierna var häftiga och lite läskiga trots att de visste att de inte var riktiga. Men de rörde på sig och lät och två sprutade vatten på besökarna, så man fick passa sig.

På eftermiddagen öppnade sig himlen plötsligt och vi sökte skydd under en stor hydda tillsammans med andra familjer. Där blev vi sittande i säkert 45 minuter då det bara fortsatte att vräka ner. Men det gjorde inte barnen så mycket. De var ändå så otroligt nöjda med dagen, som var en belöning för alla långtråkiga dagar i Projektet.
 
 
Även fast denna T-rex var bara halvstor var den ganska läskig.

Herr Nilsson hade "inga kläder på sig"

 Nya jättestora barnens zoo var en glad överraskning

Inne hos illern och tamråttan hittade vi en kompis

 Grodkarusellen var läskig med rolig

 Äppelmasken höll fortfarande måttet!

 Två små kängrusar

Inga kommentarer: