söndag 17 augusti 2014

Nu börjar vardagen

Första "riktiga" arbetsveckan har passerat. Jobbet känns just nu så fantastiskt ointressant. Min uppmärksamhet är riktad åt helt andra håll. Projektet ska få sin upplösning och barnen börjar sina terminer även om inte skolan börjar förrän på tisdag nästa vecka.

Efter en första arbetsdag är jag ledig en dag igen eftersom fritids har stängt. Jag och barnen åker och hälsar på morfar och får ta del av hans fiskeäventyr som han just är hemkommen från. Vi badar och försöker plocka hallon innan vi vänder hemåt igen. Daniel ska göra en sista kväll på projektet så vi måste lämna över bilen i tid.

På onsdagen är båda barnen är eld och lågor inför att få börja dagis och fritids. För Tove är ju allt nytt och spännande men hon verkar se fram emot det bara med positiva känslor och första lämningen går också hur lätt som helst.

Granntjejen I har redan varit där en vecka och har koll på läget så Tove dockar ihop med henne och vinkar snabbt av mig. Det är också jag som hämtar på eftermiddagen och hon verkar ha haft hur roligt som helst.

 Två förväntansfulla barn

Måns ser fram emot att bli uppgraderad från "Lille skutt" till "Skalman" som man blir på hösten när man fyller eller har fyllt fyra år. Han studsar glatt in på avdelningen, nöjd att få ha sina skor på andra hyllan i år. Han längtar också efter att träffa sina dagiskompisar. Hemma är det ju mest tjejer i stora drivor.

Vi firar första dagen på fritids och dagis med att åka till bror som fyller år. Där blir det familjmiddag och tårta. Gott och trevligt. Barnen är trötta och får på pyjamas innan vi vänder hemåt igen.

Inga kommentarer: