söndag 3 augusti 2014

Kompisar på olika håll

Både Tove och I var tydligen ivriga att ses igen efter danskvällen. Det blev bestämt att I skulle komma till oss redan på lördagen och leka. Mycket bra, tänker de dansande föräldrarna, då en danskväll med barn ju förenklas massor med kompisar på plats!

För att inte Måns skulle bli själv igen med två tjejer, det är ju bara massa tjejer här hela tiden, bjöd vi hit ett par lite äldre tvillingbröder kända från dagis. Åh så nöjd Måns blev och han stod ivrigt och väntade ute tills de kom.

Men sen ville ena tvillingen mest klänga på mamma och när han ville åka hem ville den andra också det. Jag såg hur Måns sjönk ihop och han mumlade "Då får jag ju ingen kompis..."  Men tvillingmamman beslöt raskt att ta med Måns hem till dem istället och vilken lycklig liten pojke det blev! Nu skulle han få vara med de stora killarna själv i flera timmar!

Hos oss hade jag en bekväm stund. Tjejerna lekte verkligen superbra och jag satt och läste bok och drack islatte i uterummet. Inte så jobbigt. Sen lagade jag lunch som vi åt och sen fortsatte vi som innan. Tills slut hade jag läst ut boken och satt med fuktig blick och försökte skärpa mig en stund.

Lagom till fikat blev en nöjd Måns levererad hem igen (praktiskt!) och Is pappa och lillasyster kom och gjorde oss sällskap. Sen fick alla barnen leka en stund till innan det var dags att säga hejdå. Mycket lyckat och kul med en ny kompis som kan dyka upp både här och där!

Efter middagen ville vi baka fler bullar. De första började liksom ta slut redan! Så blev det. Fyra nya plåtar smaskiga bullar låg snart på gallret. En mycket bra dag! :-)

Inga kommentarer: