söndag 17 augusti 2014

Sannex i Hågelbyparken

Sannex. Det är så mycket jag inte förstår. Varför de drar rekordpublik. Varför de vinner guldklaven som bästa dansband. Varför de spelar foxtrot i sexåttondelstakt...?

Men bortsett från detta blev det en trevlig kväll. Jag var trött redan hemma, men man vet ju aldrig hur många fler fina danskvällar det kan bli. Och snart börjar också kören och det förstör säsongen kan man säga. Jag försökte få med mig nån kompis men alla hade andra planer.

Jag bestämde mig sent och tog mig iväg sent men det var nog ändå perfekt med tanke på trafikläget. Jag hann fram i tid. Parkerade kreativt nära ingången och skuttade förbi kön med mitt klippkort. Perfekt!

Jag hade spanat in en dansbekant från norr utanför portarna och han fick sedan äran att bli min första dans. En mycket bra start! Sen rullade kvällen på i ganska bra fart. det var bitvis otroligt trångt men jag hade några riktiga dansfavoriter på plats så det gick ganska bra ändå.

Jag träffade M och vi stod tillsammans och förundrades över låtvalet i 6/8-delstakt. Det går ju inte att dansa till men vi såg många tappra försök. Många har ju inte en musikteoretisk bakgrund och fattar ju inte varför det inte gick, bara att det var en svår låt. Märkligt av Sannex som försvarar sig med att "det är en populär låt på radio just nu"(!)


Det var visst över åttahundra pers på plats. Jag dansade med kanske sex stycken av dessa. Hahaa så kan det gå. Kvalitet framför kvantitet kan man säga. När sista dansen spelats var jag nöjd med kvällen utan att den ändå aldrig riktigt lyfte.

Jag var så trött så trött men resan hem blev så seg så seg. Det var beläggningsarbteten på E4an och sen hade de dessutom passat på att stänga av sista tunneln så jag fick ta snirkelvägen sista biten. Alltid kul mitt i natten när allt man vill är att sova. Halv ett kom jag i säng. Fredagen på jobbet blev inte min mest produktiva..

Inga kommentarer: