onsdag 18 juni 2014

Projektdagbok april

Måndag 14 april
Vi skrev på alla papper på förmiddagen och efter en liten tur upp till huset för att sätta nyckeln i låset firade vi sedan med en god lunch på byn. Nu började det!

Sedan åkte vi tillbaka till huset och började pilla med mattorna. Det visade sig att i flera av rummen var det bara att rulla ihop de gamla plastmattorna och under var golven slätslipade. I kök och hallar satt de fast lite värre och bitvis med masonit under.

Rulla rulla.. 

Tittut under korkmattan

 Ett lager ner i hallen uppe hittade vi likadan matta som fanns i brors pojkrum!

Bror dök också upp och började nyfiket peta lite i  badrumsgolvet...

Bror fick en egen nyckel och redan nästa dag fick vi se via mms att hela badrumsgolvet var borta och i kök var ett köksskåp nerplockat för att få fram stammen i väggen bakom.

 Jaha...here we go...

Långfredag 18 april
Vår första riktiga arbetshelg började. Barnen skjutsades ut till morfar och sedan gav vi oss i kast med det primära denna långhelg - hallar och trappan som sammanbinder dessa. Mörk tapet och smutsig bröstpanel skulle båda målas. Denna dag hann vi gemensamt måla all tapet vit. Daniel byggde en tjusig ställning i trappan för att vi skulle nå.

 Mörkt...

Daniel har byggt ställning och kör igång

Sparmålning i hall nere. Här är det vita i trappan klart.
 
Påskafton 19 april
Nu var det dags för bröstpanelen som skulle skifta färg från gammelrosa till gråblå. Resten av golven revs också ut utom just hallgolvet som var smidigt att ha kvar när vi målade. Även skåpet för elen målades och återmonterades och Daniel tvättade kanske världens smutsigaste taklister för att sedan kunna måla.

 Bröstpanel färdig!

Ljusare vy nu..

Under senaste veckorna hade vi haft kontakt med flera intresserade hyresgäster. Det första paret skulle komma denna dag men dök inte upp. Småningom fick vi veta att det var pga svårare sjukdom och de fick vänta med sina flyttplaner. En riktigt vacker dag var det hur som helst och vi satt ute i solen och fikade innan det var dags att åka till morfar och fira påsk.

Annandag påsk 21 april
En spännande dag då två andra hyresgästaspiranter skulle komma på besök. Barnen fick åter vara i solen hos morfar. Vi fortsatte i hallarna, Daniel målade tak och taklist och jag målade mittdelen klar i trappan och gjorde rent alla brickorna på trappräcket. Vi tvättade också av fönsterkarmarna som inte kommer målas denna sväng.

Tre besök fick vi denna dag. Först golvsliparen som kom för att kolla läget och vi diskuterade hur golven skulle se ut och vad som skulle göras och när. Det kändes bra. Före lunch kom första paret för dagen. De var ganska unga och väldigt ivriga. När de åkt var även vi entusiastiska, det kändes som att de kunde bli bra. Efter lunch kom andra paret och de var också trevliga, dock lite äldre och en helt annan energi än de första.

Innan det var dags att hämta barnen lastade vi alla golv och allt möjligt annat bråte i släpet. Riktigt skönt att bli av med det. Mycket unken lukt följde med i golven.

Det var påskhelgen det. Lite mer allmänt om den har jag tidigare skrivit här: "Det känns i kroppen"

Torsdag 24 april 
Vi går vidare med aspiranterna och det visar sig att de äldre paret har helt usel kreditvärdighet. Trist för oss men mest för dem. Vi har inte tänkt chansa. Runt det yngre paret finns också en del frågetecken som ger oss lite svårt att sova men hoppet lever än i alla fall.

Lördag 26 april
Denna dag hade vi barnen med oss för första gången. Det var en varm försomrig dag och hela trädgården var full av vårblommor som Tove snabbt plockade en bukett av. Vi fortsatte med det sista blå och lite vägglagningar i hallen. Vi förberedde också för målning av köket med tvätt och maskning och lite lappning. Sen började vi riva i "fula rummet", det stora sovrummet som vi inte riktigt visste hur vi skulle ta itu med. Vi åkte hem och fortsatte fundera på det.

Fula rummet blev ännu fulare efter lite spontan tapetrivning för att se vad som fanns under.

Söndag 27 april
För att kunna sätta in en diskmaskin behövde vi göra om kökslösningen lite. Av ren slump hittade vi två helt nya köksluckor av rätt bredd i en kattvind. Dock var de för väggskåp. Men morfar som är en fixare fixade luckorna åt oss så att de istället blev till bänkskåp. Vi började också slipa och tvätta det stora och fula elementet i hallen.

Japp, det var april det. Rivstart kan man kalla det! Parallellt med allt detta sker det en hel massa planering, fundering och Blocketkikande på hemmaplan. Om någon undrat varför jag inte haft tid att skriva kanske det börjar klarna nu...

Inga kommentarer: