måndag 30 juni 2014

Ölandsveckan - lördag och söndag

Lördag
Vi är på Öland. Så otroligt skönt det känns!! Nerresan gick väldigt bra. Barnen tyckte plötsligt att billekarna Daniel hittade på var jätteroliga så vi satt hur många mil som helst och försökte komma på djur på alfabetets olika bokstäver och liknande saker. Tidsplanen höll sånär som på den rekordsega incheckningen på campingen.

Väl framme hivade Daniel in all packning i stugan i en faslig fart och jag hivade den vidare dit den skulle i en kanske ännu fasligare fart. Det är skönt med rutiner. Vi vet exakt vart allt ska vara för den ultimata stugupplevelsen. Barnen träffade sin kompis direkt medan vi packade ur då hon var lika ivrig och i princip väntade i "vår" lekpark.

Sen blev det fika och en tur runt campingen med barnen på nya sparkcyklarna.Vi kanske kommer att gilla den nya poolgrejen, men vi gillar inte att både gratispoolen för barnen och stora hoppkudden offrats. De två kanske roligaste sakerna för barnen.

Lite middag och sen var det fotbollskik med samtidigt dansförberedande för Daniel. Ty han skulle börja denna gång. Han fick ju inte dansa nånting förra året så det kunde väl vara rimligt. Jag lade barnen som somnade ganska enkelt och tog sen en lugn kväll framför tvn innan jag kröp ihop och somnade. Skönt att vara framme!

 Mys i sängkojan

Söndag
Igår morse vaknade Måns tyvärr tidigt. Men vi tog det lugn inne med barn-tv och så innan vi tog oss ut vid åttatiden. Vi susade runt campingen och återbekantade oss med alla lekparker. Sen ägnade vi oss åt stenar. Tove har fått en sommarläxa från sina nya fröknar och det är att plocka en sten som ska symbolisera ett sommarminne. Hon tyckte att det var lämpligt att ta med en sten från Öland. Inte bara en skulle det visa sig...

Vi tränar på att kasta macka

När stenar och snäckor samlats visade jag att man kan kasta macka med platta stenar. Hopp, hopp. Detta började förstås barnen träna på och det var många försök men inga hopp utan mest glada plums. Sen gick vi hem till den sovande pappan och Måns kilade genast in och klättrade upp i överslafen till Daniel och sa "Upp och hoppa lilla sömntuta!" Hahaha. Han verkade ha haft en bra första danskväll.

Vi började den regnsjuka dagen med att montera partytält med tillhörande attiraljer. Vi hann precis klart när det började stänka. Sen stänkte det inte, utan öste mer till och från. Vi fick äta lunch inomhus men vad gjorde det. Jag och Tove passade på att röra ihop en kaka och sen kunde vi fika nybakat. :-)

På eftermiddagen var det tävlingsjippo på logen och jag och barnen gick dit och kikade. Väldigt kul tror jag de tyckte det var och de tittade och klappade engagerat. Daniel var till receptionen för att boka om och byta stuga. Nu är den nya stugan vår! Hurra!! Jag sade tidigare under dagen att om alternativet är att bo i vår gamla stuga kommer jag inte vilja åka hit. Men nu är ju framtida Ölandsveckor tryggade. :-)

Årets stuginnovation. Krokar som barnen kan nå. :-)


Så småningom blev också mer stabilt och vi kunde vara ute och pyssla, leka och så småningom grilla. Vi gjorde en god trerätters middag för att inviga veckan på riktigt. Härligt! Sen var det dags att softa med lite fotboll, förbereda sig så smått för danskväll och lägga barnen. De hade inte svårt att sova! Jag blev också akut trött efter all god mat och läggningen men piggade på mig och var taggad för dans när det var dags att gå.

Hur min första danskväll var? Ja, det är en annan historia. :-)

Inga kommentarer: