måndag 28 april 2014

Det känns i kroppen

Ja, nu är det äntligen våååår! Men det är inte detta som känns i kroppen i första hand utan en intressant träningsvärk i framförallt rygg, axlar och handled efter senaste helgernas arbete i vårt projekt. Hittills har allt gått i princip enligt plan och det känns mycket bra även fast en liten stress hela tiden finns i kroppen för att alla pusselbitar ska falla på plats.

Vi har haft så otroligt mycket att göra, diskutera och planera så jag har inte hunnit uppdatera här på ett tag. Men vi har också umgåtts mycket med min familj då vi alla samlades hos morfar större delen av påskhelgen. Vi umgicks och firade påsken på ett skönt och avslappnat sätt med liten påskbuffé och bastukvällar mellan arbetsdagarna i projektet.
 
Den här helgen fick barnen vara med oss i projektet på lördagen. De hjälpte till och de lekte. De hittade också en lekpark på andra sidan kullen där de kunde leka själva långa stunder. Vi åt picknicklunch i solen på en filt och hade det riktigt mysigt. Sen sov vi hos morfar allihop och barnen fick vara kvar där den stund på söndagen då vi fortsatte arbeta.

Barnen plockade vårblommor

Lunch i det gröna

Barnen har haft så otroligt fina dagar med morfar i vårsolen. De har utforskat skog och mark, byggt holkar och hjälpt till i trädgården. De har också varit ute tidigt i dimman för att spana efter påskharen. Någon hare dök inte upp den gången men denna helg var de så nöjda efter att ha fått se en liten mus och att en talgoxe nu flyttat in i holken de byggde på påsken.

 Tidig morgon med morfar

 Fågelholksbygge. Minsta hammaren passade Måns och nubben.

 
 Ut på äventyr!

Denna helg slutade med avslutningen på familjegympan. Då visar alla barngrupper vad de gjort under terminen uppe på scenen. Vi familjegympare visade olika små övningar så vi gör tillsammans med barnen. Sen var det lite festis och diplomutdelning och sen var det den stora hinderbanen. Barnen tyckte det var sååååå kul! Och det förstår man ju. Vi tackade vår "fröken" för terminen och ser fram emot nya tag i höst. :-)

När helgerna är så här fulla av aktivitet så går tiden så otroligt fort. Plötsligt är det måndag igen och man får vila upp sig på jobbet några dar. Jo, så känns det faktiskt. Men det är samtidigt väldigt roligt då vi hela tiden jobbar tillsammans mot målet.

Inga kommentarer: