fredag 27 juni 2014

Projektdagbok för juni

Söndag 1 juni
Daniel är i huset själv fast i sällskap med bror. Daniel sätter upp kommod, knoppar och ny hållare på lilla toan. Sedan gör han det sista underarbetet med spackel och easycover i fula rummet. Allt för att så att det ska vara klart för mig att bara måla på torsdagen.

Brodern ägnar sig åt golvet i badrummet. Vi hade inte bestämt oss för att renovera lilla sovrummet med bror tog beslutet åt oss genom att helt enkelt såga sig rakt genom väggen av misstag. Ok, det blir till att göra en plan även för detta rum.

Onsdag 4 juni
Golvet i badrummet blir helt klart.

Åh så skönt att slippa se eländet under!

Torsdag 5 juni
Jag har en semesterdag och har hela huset för mig själv. Dagens uppdrag är att måla tak, taklist och två väggar i fula rummet som nu börjar bli ett fint rum. Sen hinner jag också ta mig an alla foder och sockel som är lösplockade. Det går riktigt bra och jag hinner allt jag hade föresatt mig. Skönt!

 
Väggen är nu vit och sockel och foder ligger på tork.

Nationaldagen 6 juni
Vi firar Nationaldagen med att åka ut hela familjen för ett kortare dagsverke. Jag målar socklar i vardagsrummet och hallen nere medan Daniel spikar fast alla lister i stora sovrummet. Sedan börjar han pyssla med det fula elementet där. Innan fikat åker vi till Norrtälje och firar vidare mer på riktigt i Societetsparken.

 Foder och sockel på plats. Fönsterbräda på tork i hallen.


Söndag 8 juni
Vi har barnvakt igen. Barnen har tillbringat mycket tid hos morfar denna försommar. :-) Idag ska vi få besök av nya aspiranter. Intressant. Vi har föresatt oss att sätta upp fondtapeten innan de kommer vid lunchtid och vi hinner precis! Så precis att klisterburken fortfarande står öppen när vi visar runt.

Första våden är alltid värst!

 Klart med ingen minut tillgodo!


Denna lilla familj verkar intresserad och har en bra anledning att vilja hyra. Vi börjar ju vara lite brända nu efter några återvändsgränder. Vi ska höras i början av veckan efter lite koll och fundering på båda håll.

Efter besöket äter vi en välförtjänt lunch i solen direkt efter en störtskur. Sen fortsätter Daniel med elementet medan jag målar klart sockel i hall och sedan förbereder farstun för målning med tvätt och maskering.

Måndag 9 juni
Jag har ännu en semersterdag och sysselsätter mig med att måla i farstun. Det gick jättebra ända till färgen tog slut. Då var det en del kvar som bara fått ett lager färg. Alltid irriterande att färgen tar slut, men som tur är har jag mer på listan att ta itu med. Jag målar sockel under garderoberna i ful-fina rummet och fixar också i ordning fönsterbräda och foder.

(Till vänster är golvet inte slipat än.) Till höger är det nymålat.


Tisdag 10 juni
Brodern är på plats och börjar sätta upp gips i badrummet.

Onsdag 11 juni
Daniel åker ut på kvällen för några timmars jobb. Han slipar elementet klart för målning och börjar jobba med täckskivan i köket som ska rama in diskmaskinen.

Tre timmar höll han på så här!

Torsdag 12 juni
Vi har kollat upp aspiranterna och allt ser bra ut. Daniel pratar med dem på kvällen och de kommer överens om att de kommer till oss och skriver kontrakt i helgen. Hoppas!

Lördag 14 juni
Jag är rejält trött efter sommarfest med kören. Men hela familjen åker ändå ut till huset och så får vi se hur länge vi orkar. Jag ägnar dagen åt att måla det fula elementet i det nu i övrigt väldigt fina rummet. Mellan strykningarna målar jag klart i farstun eftersom jag har hunnit köpa mer färg sedan sist.

Daniel sätter upp och fogar sista listerna i sovrummet, sedan börjar han laga sprickor och spackla i lilla sovrummet som nu har blivit fult när det andra blivit så fint. Han fortsätter också med täckskivan i köket som nu får ligga i press.

På kvällen händer det - vi skriver kontrakt!! Våra hyresgäster kom över och fikade lite och skrev på och tog i hand och det kändes väldigt bra. Även fast jag trodde jag skulle känna mig ännu mer lättad. Det kanske kommer när de väl flyttat in. Nu när vi har ett slutdatum för renoveringen infinner sig ju också en viss stress över att vi ska hinna klart. 15 augusti, då ska vi alltså vara klara!  

Söndag 15 juni
Jag är hemma och vilar med barnen och Daniel gör en heldag i huset. Bror är också där och gör klart väggarna i badrummet och river kakel. Daniel spacklar inför mattsättning. Han lagar också det sista i fina sovrummet och spacklar vidare i lilla fula sovrummet. Han hinner också sätta tillbaka hatthylla och annat i farstun samt montera täckskivan i köket. En produktiv dag!

 Badrummet börjar bli klart för matta

Täckskiva på plats - snyggt! Kakel borta - inte så snyggt!


Måndag 16 juni
Daniel åker ut igen på kvällen för att göra klart det lilla sovrummet inför målningen och spackla lite till i badrummet. Han försöker också koppla in blandaren på toa, men det går sådär... Det blev till att torka golvet istället. Men en spegel kom i alla fall på plats!

Vi har diskuterat hur vi ska snygga till i källaren då vi inte kommer hinna göra någon ordentlig insats där. Vi kommer nu på att vi ska sätta tyg, eller snarare duschdraperier, runt väggarna i tvättstugedelen och lägga ut plastmatta så det ska kännas trevligt att hantera tvätt där nere. Det blir lite shopping för detta i veckan.

Tisdag 17 juni
Min tur. En semesterdag igen. Dags att måla lilla sovrummet. Jag hinner två strykningar. Tyvärr reagerar ena väggen med att bli lite bucklig, men så får det vara för nu.

 Förberett för och påbörjad målning i det lilla sovrummet.


 Två väggar är nu vita. Element och sockel framstår nu som aningen mindre vita...

Mattläggaren kommer också förbi en liten sväng och kollar statusen i badrummet. Han verkar ganska nöjd och ska höra av sig när mattan kommit.
 
Eftersom jag har väggfärgen igång gör jag sista strykningarna i fina sovrummet också, bakom elementet och på listerna. Fint blir det! Sedan har jag det stora nöjet att täcka av det rummet. Jag rullar ihop all golvpapp och dammsuger och dammar av. Åh vilken befrielse! När allt är städat gör jag den sista strykningen på sockeln och sedan är rummet klart så när som lite montering vid fönstret!

Jag hade tänkt vänta med de riktiga före- och efterbilderna, men jag kan inte låta bli att lägga upp ett smakprov då detta förmodligen är den största förändringen av alla:

Fula rummet

Fina rummet! 
Första rummet som är klart! Hurra!

Torsdag 19 juni
Bror är på plats på eftermiddagen och lagar väggen i köket, sätter tillbaka skåpet och börjar sätta upp kakel! Ah, vilken milstolpe! Köksdelen har sätt så rackig ut med det stora hålet i väggen men nu är det alltså plötsligt helt!

Midsommardagen 21 juni
Dagen efter Midsommarfesten tar vi med oss farmor och farfar ut för att visa upp Projektet. Vi visar runt, kikar på det nysatta kaklet, tar en fika och sedan gör vi en timmes arbetspass. Daniel lägger sista handen vid badrummet. Jag målar sockel i lilla sovrummet inför tapetsering.

Farfar klipper under tiden gräset och farmor röjer loss i alla planteringar. Oj vad den enda timmen gjorde stor skillnad ute! Det ser betydligt mer ordnat och välskött ut och vi börjar känna att vi kommer kunna ta semester med gott samvete.

Söndag 22 juni
Det kommer MMS-rapport att kaklet nu är klart i den mån det går. Det saknas några plattor bakom spisen för att vi inte har räknat med dem och därför fanns det för få. Men det ordnar sig. Smyglister har också kommit upp på nedervåningen. Jaa!

 Jämför med bilden lite längre upp!

Torsdag 26 juni
Daniel gör ett sista ryck innan semestern. Hans att-göra-lista för dagen är minst sagt varierad. Såga ner en gran, foga på gästtoan, dra el i köket... Mycket smått och gått blev gjort och det blev finare och helare både här och där.
 En detalj som kom på plats var lampan på gästtoan. 
Här kan man nu se förändringen när det är så gott som klart.

Nu ska vi få någon veckas välförtjänt semester från allt. Så skönt ska det bli. Och just nu känns det faktiskt som att säcken börjar knytas ihop. Från att allt är på gång överallt så börjar det bli klart både här och där. Men vi kommer inte behöva vara sysslolösa på hemmasemestern, oh nej. Det finns saker att göra kvar i källaren och utomhus. Och sedan ska ju det ack så viktiga badrummet bli klart.

Inga kommentarer: