torsdag 19 juni 2014

Projektdagbok för maj

Torsdag 1 maj
Äntligen dök en fin kommod med blandare upp till badrummet. Vi hämtar den i Täby på väg mot middag i söderort.

Fredag 2 maj
Barnen fick vara hos morfar igen denna dag. Vi hade lyckats ta beslut om hur vi skulle göra i fula rummet och Daniel började denna långhelg med att riva ner översta lagret tapet med masonit. Samtidigt målade jag om i köket.

Daniel river i fula rummet


För och efter målning av vägg i köket

Länge låg småbitar av golvet kvar längs kanterna i köket då det behövde sågas loss. När den allra sista golvskivan togs bort intill städskåpet upptäcktes tyvärr en skada i golvet. Typiskt. Sista biten gömde enda skadan. Golvet var lagat under skåpet vid ett tidigare tillfälle och lagningen var inte alls snygg. Vad göra nu då? Laga eller dölja? Betala eller fuska?

Såhär ska det inte se ut!
Lördag 3 maj
Ledigt från huset. Men iväg och köpa allt skivmaterial beställt av badrumslagarn. Golvspån och gips.

Söndag 4 maj
Vi var laddade för att åka ut och få massor gjort. Men dagen börjar med att Måns har hög feber. Ajaj, vad gör vi nu? Vi diskuterade lite fram och tillbaka men kom fram till att ta med oss barnen ändå. Plus en madrass, filtar, kuddar och film. Dagen gick väldigt bra. Måns somnade så småningom tungt på madrassen och sov sedan tre timmar. Tove roade sig ganska bra undertiden.

På väg ut hittade jag ett badkar som skänktes på Blocket som fanns en halv kilometer från huset. Eftersom vi hade släpet med oss med alla skivor till badrummet var det smidigt att stanna till och plocka upp det. :-)

Vi hade beslutat oss för att laga golvet vid skåpet så bror var också på plats för att börja med detta. Jag spacklade lite i köket och tog bort spik i golven. Daniel målade bakom elementet i hallen och slet sen ut den sista mattan. Sedan packade vi andra lasset med skrot och tog med oss tillbaka.

Snickare fixar golv

Fint och helt!

Tisdag 6 maj
Bror blir klar med golvlagningen och skåpet är åter på plats. Återstår för mig att laga och måla lite vägg. Han har också hunnit bygga om diskbänksskåpen klart med de nya luckorna som morfar fixade.

Bredvid de nya fina luckorna skall bli en plats för diskmaskin.

Onsdag 7 maj
Vi har under senaste veckan diskuterat med det yngre aspirantparet inför kontraktskrivning. Det kändes bättre och bättre tills de plötsligt blev svåra att nå och vi började få en lite dålig känsla. Men vi hade ändå bestämt att vi skulle skriva denna dag. På förmiddagen får vi till vår besvikelse sms att de hoppar av då de inte längre är ett par! Det var en oväntad vändning kan man säga! Tillbaka till ruta ett alltså... :-(

Torsdag 8 maj
Jag åker ut på kvällen innan körövningen för att träffa en mattläggare för offert på badrummet. Trevlig kille.

Söndag 11 maj
Barnen åter hos morfar. Daniel kämpar på med underarbetet i fula rummet. Vi hinner också sätta första väggen med Easycover. Skönt! Jag slipar fula elementet i hallen och börjar måla. Äntligen!

Måndag-tisdag 12-13 maj
Rörmokaren är på plats och fixar i badrum och i källare. Bror är där och styr upp lite i starten. Tur det då det visade sig vara lite missförstånd och sånt som man får ont i magen av! Jag andas ut när det är klart. Röreriet hade vi inte räknat in i vår kalkyl och vi inser att det drar iväg otroligt fort trots att det är en mycket bekant rörfirma.

Se så "fint" det är nu i badrummet...

Torsdag 15 maj
Jag åker ut igen innan kören för att städa undan alla saker vi har spritt ut i hela huset. På måndag kommer nämligen golvsliparen och tar huset i besittning en vecka. Då måste det vara tomt på saker. Jag tar kort i hela det tomma huset innan jag åker. Vi har bara söndag på oss denna helg då systrarna kommer ner från Umeå.

Söndag 18 maj
Vi åker ut för ett sista ryck innan golvsliparen kommer. Daniel och barnen letar spik och jag målar klart elementet i hallen. Det tar en otrolig tid! Sen städar vi lite till och håller tummarna för att det ska bli bra. Nu får vi inte klampa in förrän om en vecka.

Före elementmålning (och golvslipning)

Efter! (W-o-w!)

Söndag 25 maj
Spända av förväntan öppnade vi dörren igen. Det var betydligt vitare än vad vi sett framför oss. Men man vande sig efter en stund. Däremot hade det blivit ett missförstånd då övervåningen inte var vitpigmenterad! Vi undrar hur man kan fatta så fel och så har man ont i magen igen. Efter samtal så lovar han dock att komma tillbaka och fixa det.

Vardagsrumsgolv innan golvsliparen
Vardagsrum efter golvslipning

Barnen var med och lekte ute då det var fint väder. Jag ägnar dagen åt att hacka, slipa och måla på elementet i köket. Efter att ha gått och muttrat länge och väl över golven började Daniel med att klippa gräset då vi skulle få besök av nya aspiranter. De var otroligt trevliga och de verkade gilla vad de såg. Vi fick väldigt bra magkänsla och hoppet började åter spira.

Daniel började ägna sig åt lilla toan. Här hade vi funderat på hur den mest tidseffektiva och ekonomiska lösningen egentligen såg ut. Vi bestämde oss för att testa att måla över vinyltapeten. Daniel och barnen provmålade och sedan limmade han fast tapet som var lös. Ny liten fin kommod med blandare var redan fyndad på Blocket. 

Onsdag 28 maj
Daniel har tagit ledigt för en egen heldag. Nu är golven på övervåningen också vita. Skönt! Sen skruvade han bort elementet på toan och målade tre av väggarna. Det blir sån otrolig skillnad! På kvällen hemma slipar Daniel det lilla elementet från toan medan jag var på kör.

Lite finare va!?! Det förskräckliga mönstret träder nu fram fint i det vita.

Vad gäller de nya aspiranterna såg allt kanon ut och vi försökte få tag på dem på tisdagskvällen utan att lyckas. På onsdag förmiddag får vi mejl att de hittat ett annat hus som låg närmare deras nära och kära. Skiiit! Nu börjar det kännas jobbigt och väldigt stressande. Även fast vi sagt innan att det inte är någon brådska.

Kristi himmelsfärd 29 maj
Barnen fick vara hos morfar igen. Roligt för dem och skönt för oss. Jag målar klart elementet i köket och målar även det lilla toa-elementet. Jag hinner också börja måla sockeln under köksskåpen som var mörkbrun samt måla lagningarna på väggen i köket. Daniel fortsätter måla väggarna på toan och börjar byta en del eluttag som ej är barnsäkra.

Fredag 30 maj
Första riktiga regndagen. Vi är vana att vara utomhus i alla pauser. Inne luktar det fortfarande väldigt starkt från golven och det är skönt att komma ur lukten ett tag. Denna dag fick vi ha uteservering i garaget då regnet strilade obönhörligt.

Lunch på uteserveringen

Jag ägnade mig åt den sista målningen i köket. Sockeln under skåpen och runt väggarna blev klar och vi monterade sedan luckor och fönsterbrädorna. Jag anser oss klara med vårt jobb i ett rum och det känns fantastiskt bra! Även om det inte alls är färdigbyggt vid diskbänken.

Vit sockel under skåpen gör stor skillnad! Klar!

Daniel gör sista målningen på lilla toan och efter lite mer underarbete sätter vi sen alla stora bitar Easycover i fula rummet innan vi åker och hämtar barnen. Så fint det blir!

Easycover är nog vår bästa gren! Allt trasigt blir helt. Gillart!

Phu! Ja, det var maj. Det som också sker kontinuerligt under hela denna tid är att jag ägnar en hel del av mina luncher åt besök hos t ex byggvaruhus, hos färgaffärer, kollar mattprover, köper rörgrejer etc etc. Som tur är har det varit många långhelger "gratis" precis nu och som tur är igen har vi hållit oss friska!

Inga kommentarer: