lördag 18 januari 2014

Överraskningsfest för en snart 40-åring

På lördagen i Umeå var vi först ute och testade att åka i backen på den lilla snö som var. Det gick sådär och det blåste väldigt kallt. På eftermiddagen åkte vi i familjen ut till Kassjö på fika. Alltid lika trevligt att ses och att sitta och planera sommaren när snön faller ute är inte heller helt fel. :-)

När vi var kvar där ringde farmor och bjöd över Kassjö-familjen på middag. Spontant. Nja, så spontant var det ju inte för både fikabesöket och middagsinbjudningen var en del av en hemlig plan inför kvällens överraskningsfest för den blivande 40-åringen. Vi åkte iväg delvis för att vara ur vägen när det skulle fixas med mat och festlokal, men det visste ju inte Daniel.

När vi kom tillbaka till farmor och farfar visade det sig att de planerat middagen i kvarterslokalen istället eftersom vi ju skulle bli några fler... Daniel tänkte inte mer på det utan spelade spel med barnen ett tag medan alla pysslade klart. Sist knallade även vi över till kvarterslokalen som är en perfekt festlokal.

När vi väl kom dig och det var dukat för många började han ändå fundera lite. Men det var först när Tove avslöjade att "de har gjort det för dig!" som polletten trillade ner. Sen fick D vara värd och ta emot sina gäster som började trilla in.:-)

Det hade förberetts med god middagsbuffé

Gästerna hade fått i uppdrag att förbereda lekar. Daniel blev bland annat utmanad i en rittävling, här i mot C.

I en annan lek fick han visa prov sin eventuella spänst

H & R presentade med en stor lott där de öppnade luckorna både innehöll en eventuell vinst och en historia från deras gemensamma uppväxt. Det slutade med att den enda sport där de hade haft en chans mot D var i hockeyspel och därför fick han ett i present så att han kunde åka hem och öva! :-)

Det blev en jättetrevlig kväll på alla sätt och vis. Med förutom lekarna ovan även sång, bildspel, frågesport och annat kul. Alla barnen lekte och hade jättekul hela kvällen och alla höll ihop till efter midnatt när det var dags att sova! Daniel verkade väldigt nöjd med kvällen och tyckte det var väldigt smidigt att få en så bra fest utan att behöva planera ett enda dugg. :-)

På söndagen åkte vi hem på eftermiddagen så på förmiddagen blev det mest att försöka vakna, plocka och packa. En riktigt trevlig vistelse även denna gång! E hämtade oss återigen vid flygplatsen så vi slapp kollektivsvängen på hemvägen. Skönt!

På söndagskvällen testades presenten förstås!

Inga kommentarer: