lördag 18 januari 2014

Jul igen i Umeå

Förra helgen åkte vi upp till Umeå för att fira klart julen. Eftersom det är paus från kören ett par veckor åkte vi redan på torsdagseftermiddagen vilket var väldigt skönt. Vi var uppe lagom till middagen och på så vis fick vi en hel kväll extra. Barnen tycker såklart det är jättekul att träffa farmor och farfar och vi tycker såklart också det är roligt att hinna umgås lite, plus att det är skönt att liksom få lite extra semester efter all ledighet... :-)

Redan på torsdagen kom N&L och umgicks och vi fick så småningom en första spelkväll sedan barnen somnat tillsammans i eget rum för första gången när vi är där. Första natten blev ganska rörig med mycket spring men de andra nätterna gick det väldigt bra.

Lillie lånar en bil och gör Måns lite orolig...

På fredagen var alla utom jag och farmor till badhuset på förmiddagen. Lagom till lunch kom alla tillbaka trötta av allt bad. Jag var förskyld och var också ganska trött så jag smälte in fin i mängden. Till fikat kom farmor hem från jobbet och då var det dags för lilla julafton. Då föll också äntligen lite juliga snöflingor utanför fönstret.
Ganska mycket paket låg det åter under granen och barnen var förstås ivriga att dela ut dem.

 Selma och morfar öppnat paket

 Såhär glad blev Måns över sina julklappar

 Maja och mamma öppnar paket

Måns fick två radiostyrda bilar. En liten och en stor. Det tyckte han såklart var toppen. Han fick också ett bokstavsspel "Fem myror..." så vi tyckte var ännu mer toppen då Måns har noll intresse för bokstäver och kan lika väl svara "Ö" som "5" om man pekar ett "B". 

Daniel:  (Uppmuntrande) "Med det här spelet kan vi börja lära oss alla bokstäverna!"
Måns: "När ska vi börja lära oss köra de här radiobilarna?"

Inga kommentarer: