måndag 6 januari 2014

Kören firade nyåret med "Gutår!"

Bara för att vi haft ett långt härligt jullov betyder det inte att vi legat på latsidan. För egen del har jag haft en konsert med vokalensemblen att se fram emot. I och med att vi haft ganska lit reptid inför denna konsert träffades vi först för stämrep under mellandagarna, tjejstämmor och killstämmor för sig. Detta är ett väldigt trevligt sätt att umgås på. Vi tjejer brukar ligga lite före killarna och har bara haft ett stämrep tidigare men jag tror det kommer bli fler nu, om inte annat för att det är så trevlig att ses!

Denna gång bjöd A in till middag innan repet. Eftersom det är väldigt sällan jag och mina övriga väninnor hinner ses bara vi så är det så trevligt att ha ett helt gäng andra trevliga tjejer att umgås med, jag menar, nu när vi måste ju ändå repa! ;-) Det var en mycket trevlig middag och så småningom ett bra och effektivt rep. Vi hade tjatat till oss en till tjejlåt som vi repat in helt på egen hand och vi hann sätta lite koreografi till den också under kvällen.

Efter nyår hann vi också med ett gemensamt genrep i konsertlokalen. Vi var åter i Elimkapellet som är vår favoritlokal att sjunga i. Den har bra akustik och är så dynamisk med bland annat scenen som har den fina trappan. Igår var det konsertdags och det blev fullt hus! Kul! Konserten gick på det stora hela mycket bra och publiken fick även vara med och sjunga lite denna gång.

Eftersom vi haft lite tid att repa sjöng vi fyra stycken i mindre grupper denna gång, vilket både vi och publiken uppskattade samt att vi ju hade våra tjej- och killåtar som vi också tycker är väldigt roliga att göra. Jag var med i två mindre grupper var av den ena sjöng från läktaren när vi släckt ner lokalen sånär som på tända ljus. Denna stämning hade mottagits mycket bra av publiken. :-) Publiken verkade vara mycket nöjd överhuvudtaget då man fick många tack på väg ut även från folk man inte känner. Kul!

 
Nocturne 

Efter konserten gick större delen av kören ut och åt tillsammans. Det är så trevligt att göra det, framförallt om man inte har någon familj som varit på plats som man kan dela upplevelsen med. Då hinner man prata igenom sina egna och andras reaktioner på konserten och sen prata om allt möjligt och bara umgås och ha trevligt. En väldigt trevlig kväll blev det och vi både öppnade och stängde restaurangen för kvällen.

Tidningen var på plats igår under konserten så nu kan vi hoppas på en fin recension till i morgon. :-)

Pappa har fotat kvintetten.

Inga kommentarer: