lördag 23 april 2011

Skärtorsdagsdans med Shake

Att två danskvällar kan vara så olika! Jag och bror, som hälsar på oss över påsken, anlände till Yesterday precis innan start och vi hann byta ett och annat ord med omgivningen innan det var dags att ta första steget. Detta steg togs tillsammans och så även ett antal följande steg i de båda danserna fox och bugg som båda syskonen med en viss ödmjukhet kan erkänna att de trakterar väl. ...

Under dessa första danser sändes signalspanaren ut för att studsa tillbaka med flertalet goda besked gällande kvällens utbud. Den här kvällen kunde det till och med bli svårt att hinna få tag i alla grymmon (OBS! nytt ord) som var på plats! Till och med Mr Top of The Top hade letat sig ut vid samma tillfälle som jag vilket inte hänt på gudvetnär. (Jo, det vet jag visst för jag har tjuvläst och det var i början av november(!))

Kvällen förflöt elegant till min fördel då jag kunde bocka av listan en efter en. Check, check, check, (check, check, check...) Första halvan av kvällen var sedvanligt trång och lite stökig men med så briljanta kavaljerer tog jag mig runt både helskinnad och så nöjd man nu kunde bli med tanke på omständigheterna. För första gången(?) hände det mig att jag var uttalat mer nöjd med dansen än killen. Jag var såld men han hade inte fått känslan och tyckte han kunde bättre. Schhh! sa jag.

Jag satt endast två låtar under första halvan och plötsligt var det paus och bror hade redan inkasserat fika när musiken tystnaden. Perfekt. Vi hann således både fika och prata med goda vänner en bra stund innan det var dags att börja igen. Ganska snart tunnades det ut lite på golvet så danskvaliteten höjdes och sista timmen var riktigt riktigt bra. Ännu ett par danser med ToTT på slutet, precis sådär som de ska va, och sen ytterligare en strålande dubblett för sista dansen.

Precis när jag sträcker mig efter killen till sista dansen händer nåt i min axel och efter första extranumret ger jag upp. Eftersom det gjorde ont när jag var så varm var jag rädd att det skulle göra riktigt ont när jag svalnat och jag skulle dras med nackspärrssymptom hela påskhelgen. (Nu kändes det bara lite dagen efter tack och lov och sen släppte det helt.)

Nya Shake växte ytterligare i mina ögon denna spelning och att Jörgen tagit efter Peter på basen är rakt igenom positivt. Jag gillar hans röst bättre och Peter drog dessutom med sig för mycket Boogartsound och det var ju bra då men kanske inte lika bra längre. Shake har dessutom vågat sig på att ta upp flera av Christines och Peppes allra bästa och det gillas även om det är lite svårt att vänja sig vid nya röster och uttal. (Jag ringde från Fleeeen och sa att du var seeen...)

Många glada danssteg och kära återssenden får denna kväll i betyg! :-)

Inga kommentarer: