lördag 23 april 2011

Långfredagspåsk

Vi firade påsken lite tidigare i år, redan på fredagen. Detta för att allas kalendrar annars inte passade ihop. Det vankades påskmat och umgänge ute hos morfar så vi åkte helt enkelt dit med lite mer mat och oss själva som lämpliga umgåsar.

Lite extra spännande var det då vi för första gången på riktigt skulle få träffa morfars P, med tillhörande fyrbent svansviftare K. Tove har frågat efter P & K varje gång vi varit hos morfar på senare tid så det var på tiden att hon fick se att de fanns på riktigt och inte bara på bild.

När väl den första oron och uppståndelsen med stor glad hund och små icke desto mindre glada barn lagt sig fann sig husfriden ganska snabbt till rätta och vi hade en riktigt trevlig dag med promenad, mat, efterrätt, musik och lek. Tove visade förträffliga ledaregenskaper då hon direkt såg till att ha koll på även de nya flockmedlemmarna. "Var är P?", "Var är K?"

Måns såg till att börja gå på allvar under dagen och var förstås påhejad av alla närvarande. Han tyckte det var lite läskigt när Ks stora tunga plötsligt kom och pussades i nacken (tänk dig själv om det kom en tunga som var hälften så lång som du och överraskade...!) men annars var han som vanligt solskenet självt och smaskade glatt i sig både sill och gravlax. Ja, vad som helst som gick att äta faktiskt...

När kvällen kom var det trötta barn och även trötta vuxna så vi tog vårt pick och pack och begav oss. Väl hemma var det två djupt sovande barn som fick bäras in från bilen och styras om till respektive säng via pyamas och tandborste.

P & K såg båda till att få närkontakt med barnen på olika sätt och trots att K är stor och lite yvig så kändes det riktigt bra och tryggt på slutet. Inga problem att lämna barnen ut till morfar oavsett om där finns fyrbent besök alltså. :-)

Glad Påsk såhär i efterskott!

P & K (Kan här utläsas som "Puss & Kram")

Inga kommentarer: