måndag 4 april 2011

Helgen i Umeå

Helgen i Umeå gick undan enligt sedvanlig tradition. Vi flög upp på fredag morgon. Flygresan gick fint med ganska glada och lugna barn och vi blev hämtade av farfar på Umeå Airport. Sen bar det av hemåt och både Tove och Måns hann leka lite och återbekanta sig innan det var dags för lunch och sova. Under eftermiddagen kom övriga familjemedlemmar hem och till middag var alla samlade till barnens och vår stora glädje. Fredagskvällen förflöt ganska lugnt då alla var lite fredagströtta.
Fyra små förväntansfulla resenärer spanar in dagens flygmaskin
Måns är redan en van resenär

Lördag förmiddag blev det ett par timmar på stan med syrrorna. Jag, Nina och Emma ägnade oss åt lite shopping och lite fika innan vi återvände till hemmet och lunchbesöket. ÄNTLIGEN skulle Tove (och vi andra) få träffa "Sam-el och Matilda" igen! Eftersom det mötet blev inställt pga av magsjukan senast var förväntningarna stora och efter att lunchen intagits så lekte snart alla fyra "barnen". Det är alltid lika mysigt att se att de verkar trivas så bra ihop. Vi vuxna lekte på vår kant under tiden. :-)

På eftermiddagen kom nästa kompis till Tove - Theo. Också efterlängtat och de lekte jättebra tillsammans. Tove visade plötsligt sina allra bästa kompistalanger och vi såg på och förvånades. När Theo blev ledsen över något som inte gick hans väg så var Tove snabbt där och löste problemet så att leken kunde fortsätta. Fantastiskt!

Den stora händelsen i Umeå var kanske att Måns började stå själv. Han har gjort det någon gång hemma senaste veckan men nu utvecklades färdigheten mer för varje dag.
Måns har rest sig upp och klappar i händerna över sin bedrift
Kusin Maja som också lägligt var hemma i Umeå tittar på Måns övningar

På söndagen åkte vi ut till Stöcke och hälsade på. (Eller "Stökke" som det hela tiden stavats i mitt huvud, eftersom det är en så vanlig stavning i svenskan..??) Tove och Theo fick tid att härja en stund till och passade på att testa hur snabbt man kunde vända upp och ner på ett lekrum. Jättesnabbt visade det sig. Otroligt hur varenda liten och stor pryl plötsligt fått en ny plats. Till och med sängen hade fått en ny plats och riktning.

Efter utflykten var det bara att återvända, äta lunch, sova lite och så småningom ge oss av mot flyget igen. Även fast det är smidigt att flyga tar det sin tid och energi och när vi väl landat hemma i soffan och barnen snusade i varsin säng så var det två hyfsat trötta föräldrar som pustade ut efter en trevlig helg.

Inga kommentarer: