måndag 19 november 2007

Ursäkta men jag mår faktiskt bra!

När man är gravid kan man varje vecka följa graviditetens förlopp i böcker och på olika websidor. Där kan man läsa om barnets utveckling och också hur man kan må som mamma. Och DET kan jag säga är verkligen uppmuntrande läsning! Alltid något nytt att se fram emot!

Ett litet utdrag från senaste veckorna:
Vecka 22: Du kan få problem med bäckenuppluckring, det kan komma mjölk ur brösten, hudfärgen kan förändras, tandköttet kan svullna.

Vecka 23: Halsbränna, förstoppningsproblem, sammandragningar.

Vecka 24 (förra veckan): Mer halsbränna, ryggont och ont i benen, svullna vattenfyllda ben, fet och finnig hy, svettas mer än vanligt samt risk för inkontinens! (Jippiiiii!!! En riktig höjdarvecka!)

Denna här veckan: Undvik knipa med tårna för att undvika kramp i benen ....eh....brukar jag knipa med tårna?? Risk för åderbråck, ännu mer halsbränna eller sura uppstötningar. Många drabbas även av underlivssvamp, ont i ryggen och kramp i benen. Man kan lättare bli andfådd nu. Det blir bara bättre och bättre....! Barnet kan trycka på blåsan vilket medför att du måste gå på toaletten ofta. Jo...DET har jag faktiskt märkt!!! ( Såg en bild på kissblåsan som normalt var stor som en citron ungefär och sen när magen var stor så såg den ut som en ganska överkörd citron...helt platt faktiskt....)

Visst låter det spännande! Nu har jag inte haft några av ovanstående problem, utom det sista då, tack och lov! Önskar att det kunde stå nånstans att man också KAN må ganska bra och leva vidare i stort sett obehindrat...och va lite glad och så..

En annan intressant sak är att när folk frågar hur man mår och man säger att allt gått fint hittills så kommer kommentaren att "jaha, men då kommer allt i slutet ska du se..." Jahaaa, det låter ju mysigt...allt på en gång då eller?? Eller så får jag höra att "ja, sådär var min första graviditet också, men NÄSTA gång ska du se DÅÅÅÅÅ......!!!"

Varför all denna uppmuntran??

Inga kommentarer: