onsdag 28 november 2007

Allergiattack mot generaliseringar!!

I danskretsar så florerar sen länge vissa generaliseringar som verkligen börjar gå mig på nerverna! Det första som jag stört mig på läääänge nu är ordet "norrlandsfox". Norrlandsfox används hejvilt och alla verkar tycka att det betyder ungefär "jäkligt bra fox med killar från norrland" sen hur denna fox går till finns lika många förklaringar till som antal dansare. Och i begreppet ligger på något vis att ALLA killar från norrland dansar norrlandsfox. Jag tycker mig ha dansat med ganska många killar från norrland och vissa är jätteduktiga och mysiga och andra dansar ganska ointressant fox. Ingen skillnad mot övriga icke-norrlands-killar alltså. Det handlar som vanligt om tycke och smak.

Och sen används "Norrland" vs "Stockholm/Västkusten" väldigt mycket. I norrland är nämligen allt så bra, och här nere i fjollträsk är allt så dåligt. Det är snobbigt, vi dansar för många låtar i rad, vi buggar för mycket etc etc. Det senaste uttrycket som myntades är "Stockholmsnobbarna" (med ett s ja...). Ett mycket positivt ord - not! Suck!

Alltså - sluta generalisera!! Jag bor och dansar varken i norrland, västsverige, skåne utan i Stockholm och känner inte heller något behov av att klanka ner på de danskulturer som finns på övriga ställen. Man kanske bara får ta seden dit man kommer. Och vem har sagt att det ska vara lätt!!? Jag, som nu är inbiten Stockholmsdansare, trivs både på danserna och med dansarna här och myser hur mycket som helst!

1 kommentar:

Anonym sa...

Stockholmare får alltid skit från dom från landsorten. Det är likadant i alla länder att dom som kommer från huvudstäderna får ta skit från alla andra. Typisk mindervärdeskomplex.