tisdag 7 april 2015

Påsken

Även i år blev det påsk, kan man tänka sig! Daniel var och dansade på långfredagen då jag istället skulle dansa på annandag påsk. Så hade vi delat upp det. På påskafton gav vi oss ut till morfars place för lite traditionsenligt påskfirande. Där var redan bror på plats och han hade förberett påskjakt till barnen.

Efter lite fika satte så jakten igång. Det var väldigt roligt att se Tove klura på de olika ledtrådarna och se när det plötsligt gick upp ett ljus. Måns hängde mest med men hjälpte såklart till att leta efter lapparna. Det var lite klurigt så det tog ganska lång tid innan belöningen i form av påskägg hittades. Nästan lika kul för oss som tittade på. :-)

Sen åt vi påskbord, promenerade och åt efterrätt och hade det bra. På kvällen åkte brodern iväg och vi andra såg en konsert på TV tills klockan slog natt och det var dags att sova. Trevlig dag!

På Påskdagen vaknade vi alltså hos morfar. Vädret var regnigt och trist och vi packade ihop oss på förmiddagen för att landa för lunch hemma hos oss. På hemvägen fick vi oss en liten naturupplevelse då vi fick syn på en havsörn ganska nära som vi förföljde med bilen en stund.

 Havsörnen flög i regnet


Väl hemma förberedde vi sedan för mer påskfirande med fika och grillmiddag. Bror kom nu istället till oss med sällskap av Å och tillhörande A som är en stor fluffig katt. Vi åt smaskigt påskfika i uterummet och sysselsatte oss sedan på olika sätt tills det var dags att grillamiddag. Åh så gott det är med mat! Senare på kvällen blev det också lite dessert och när barnen somnat spelade vi Pictionary tills samtliga var nöjda. Mycket trevlig dag igen!

Annandag påsk firade vi genom att plocka ihop oss och ta det lugnt. Barnen hann också leka lite med kompisar och jag förberedde mig för att åka och dansa i Skultuna. Mer om det i nästa post.

 GLAD PÅSK i efterskott!

Inga kommentarer: