tisdag 14 april 2015

Fruhippa!

Jag har haft mina funderingar under veckan och en liten känsla i magen att något kunde vara på gång. Daniels syrror E & N kom ner själva från Umeå utan barn över helgen. Det var egentligen inte jättekonstigt, men ändå lite lägligt. Vi möttes i dörren på fredagskvällen då jag skulle på dans. På lördag morgon vaknade jag vid halv nio, klädde på mig och gick ner för frukost.

Halvvvägs in i frukosten tutar dem in genom dörren och jag ser tydligen ut såhär:


Då kommer E, M, T och A med tutor och dricka och frukt. Så trevligt av dem att göra mig sällskap i frukosten. Jag blev såklart lite orolig, för överraskningar är inte alls min grej, men de lugnade mig ganska bra. Jag kunde också tänka mig att det skulle bli en ganska lugn dag då alla inte är i fysiskt toppskick just nu.

Det blev tågresa in till stan, en god lunch, där också B dök upp. Sen traskade vi vidare till Centralbadet. Där var det fullt i relaxen och vi fick vänta i solen utanför. Det blev ganska värdefull väntetid då vi hann prata mycket och försöka minnas hur jag kände alla och när vi träffades första gången. Roligt!


Alla tjejerna utom en

Sen blev det ett par timmars bubbel, bastu och några simtag i den vackra simhallen. Väldigt härligt och mysigt. Skönt för samtliga stressade småbarnsföräldrar! När vi lämnade badet bakom oss skaffade vi oss lite mellis i närliggande butik och sen gick färden tillbaka mot Vallentuna.

Det visade sig att vi skulle landa hemma hos M i deras nya mysiga uterum. Jag blev bjuden på jättegod middag och fick se fina bilder av mig själv genom de senaste tretton åren. Det blev många squaredanceminnen som poppade upp i och med att de flesta bilderna var från olika festivaler. Kul!

Jag var fin i diadem hela dagen

Jag fick också en påse med en sak från varje person som de på något sätt förknippar med mig. Mitt uppdrag var att gissa vem som hörde till vilken sak och varför. Det var både lätt och svårt. Det här fanns i påsen:

- En bild på en sockerkaka med en nespressopodd fasttejpad. Från M och det symboliserade självklart mina "hembakade" sockerkakor och frappe på Öland.
- Rött te. Från N och det symboliserade vårt gemensamma tedrickande.
- En tärning. Från E och det handlade naturligtvis om allt vårt brädspelande.
- En bild på noter och en Midsommarstång. Från T som visade på musiken och de gemensamma Midsomrarna.
- En bild på fyra olika färger. Det var svårt men när jag genom uteslutningsmetoden kom på att det var från A blev det lätt. Det är de olika energiernas färger som vi pratat mycket om på sistone.
- Ett par benvärmare. Också svårt, men till slut var det bara E kvar och då var det vårt gemensamma dansande som började på buggkurser på den tidigare benvärmartiden.

Det var en alltigenom heltrevlig dag med alla härliga tjejer och det blir roligt när vi får ses igen. Man blir helt klart sugen på mer umgänge! Tack allihop!

Inga kommentarer: