tisdag 21 april 2015

Näst sista WCS-söndagen

Denna söndag hade bror ställt upp som barnvakt vilket vi är så tacksamma för. Det är roligt och trevligt att komma iväg tillsammans någon gång ibland, om inte annat för det uppenbara sällskapet från dörr till dörr. Nu siktade vi in oss på en workshop och några timmars socialdans på söder.

Workshopen tyckte jag var riktigt bra. Det gicks igenom hur man kan hantera trånga dansgolv, då många dansar WCS väldigt stort. Alla grundturer går att göra i tät fattning och det var ju intressant och roligt. En del förare hade dock otroligt svårt för detta, trots att stegen är samma. Det var som att det blev en helt ny dans.

Sen togs det också upp lite fattningsteknik, hur mjuk man helst ska vara och var bakläget egentligen är utan att axeln ska "släppa". Vi fick också lära oss att vi ska landa i olika v-formationer, t ex i baksteget. Intressant och bra! Jag fick också chansen att testa några svängar med J himself och fick kvitto på hur det ska kännas. Bra! Jag gillar honom som instruktör, väldigt avspänd stil men samtidigt koll på detaljerna.

Efter ett snabbt intag av vår matsäck blev det socialdans fram till stängning. Riktigt roligt som vanligt. Man börjar känna igen de flesta nu och kanske en del börjar uppskatta att dansa med mig lite mer på riktigt. Kul! Jag dansade också med en okänd som mest dansade med sig själv. Mycket svårt att avgöra om han var koncentrerad, blyg eller bara tyckte jag var stentrist. En chans till ska han nog ändå få i en framtid.

När klockan nästan var tio och vi hade varit på plats sedan klockan fem var både huvud och kropp slut och vi åkte hemåt. Nu är det bara en söndag kvar. Undrar just var man sa soccialdansa WCS sen?

Inga kommentarer: