onsdag 22 april 2015

Dirigentauditions

Vi har haft ett par mycket intressanta rep med kören senaste torsdagarna. Då vår ordinarie dirigent gått på mammaledighet är vi plötsligt utan repetitör. Tanken är dock att vi ska ha en grym vikarie under några månader. Två personer har kommit fram som kandidater och dessa har nu besökt oss varsin torsdag för ömsesidig prova-på.

Väldigt spännande hur två för oss helt nya personer tog sig an uppdraget. De hade fått samma två stycken att arbeta med och hade en dryg timme på sig att sjunga upp oss och känna på och lära ut. Det visade sig att det var två totalt olika personer, som hämtade från varsin ytterkant av dirigentskalan. De hade också väldigt olika bakgrund och vi skulle nog kunna ha nytta av båda två, fast till helt olika saker.

Efter andra audition snackade kören ihop sig och valde person nummer ett. En ung kille som verkar vara otroligt duktig. Mitt intryck var att vi kommer utvecklas musikaliskt med honom och att repen kommer ha väldigt hög klass och stort fokus. Han hörde allt och det gavs inget utrymme för något som inte var tillräckligt bra.

Det ska bli väldigt spännande att se hur repen framöver kommer te sig och om första intrycket stämde med verkligheten eller hur det kommer bli när samtliga slappnat av lite. I morgon är det dags för första repet!

Inga kommentarer: