söndag 16 mars 2014

Tove är sex år!

Att fylla sex år är en stor grej. Man fyller ju förskoleklass! Man ska snart lämna dagis bakom sig för gott och istället vara på skolan. Det där med skolan är just nu en väldigt het och orolig potatis här hemma då skolvalet här i Vallentuna ställt till det ordentligt för oss. Men om detta vet Tove ännu intet.

Fördelsedagen var på en måndag så vi började dagen ganska tidigt men uppvaktning på sängen. Hon fick en ny cykelhjälm och ringklocka till cykeln. Sen fick hon lite kläder och ytterligare något paket. Sen hade det kommit ett jättepaket från farmor och farfar som var en barbiedocka med massor av klänningar till. Gissa vilken present hon tyckte mest om? Hahaa


Sen var det en vanlig dagisdag ett tag men morfar kom och hämtade barnen tidigt och sen gick de hem tillsammans och lekte tills vi kom. Då blev det pannkaksmiddag beställd av födelsedagsbarnet. Lite senare blev det också bakelser man fick göra själv med muffins, grädde, glass, hallon och godis.

Här hemma märks det tydligt att Tove är stor nu. Hon kan läsa och skriva och räkna. Hon kan diskutera och berätta. Och så kan hon ställa till hiskeliga bråk över minsta lilla upplevda orättvisa. Tove och Måns leker mycket tillsammans. Ibland bråkas det, med nyp och slag.

Tove har väldigt mycket kompisar och det är vi såklart väldigt tacksamma för. Det följer med kompisar hem titt som tätt och vi får också hämta henne på olika adresser efter att hon följt med någon hem efter dagis. Det leks mycket rollekar och det ritas mycket. Oavsett vad som leks är det  otroligt mycket prinsessor och rosa i fokus vilket väcker en viss frustration hos mig själv men det verkar omöjligt att stå emot.

Våra stora barn!

Inga kommentarer: