lördag 15 mars 2014

Date på Hallunda

Igår var en så förtvivlat ledsen dag och ögonen värkte av gråt. I vanliga fall hade jag aldrig åkt iväg på dansen. Men jag hade lovat att komma denna kväll och det var kanske tur det. Det var bara till att snygga till sig och ge sig av. När jag kom fram ekade parkeringen ganska tomt vilket var olycksbådande och väl inne var det också väldigt glest med folk. Framför allt folk under femtio. Som tur visste jag att jag hade två säkra kort på plats annars hade jag nog nästan vänt i dörren.

Det blev bara lite drygt tvåhundra personer under kvällen och på det hela taget ett väldigt skralt utbud. Date spelar därtill ganska tråkig repertoar men det matchade ändå utbudet någorlunda. Före paus hann jag dansa med ganska många farbröder i varierade ålder och dansnivå. En ljusklimt var en riktig gröning som jag efter första gå-foxtroten lärde grundstegen och han fick riktigt bra kläm på det under låt nummer två. Han blev så glad och tyckte jag hade lärt honom världens grej. :-)

Efter en stund dök det första säkra kortet upp och vi hann dansa några set till den ganska trista musiken. Vi hade i alla fall väldigt kul ändå. Mitt andra säkra kort fick jag bara drömma om så länge då jag liksom blev uppbjuden av andra farbröder istället. Man kan få vara med om alla möjliga sorts åkturer under kvällen och en riktigt märklig "slow-bugg" där jag mest bara försökte hålla mig för skratt slutade med att vi tackade för dansen och jag fick hans kort(!) Ok....?

Det blev paus och de som nu skulle samlas ihop samlades ihop och vi hann prata lite över en kaffe. Efter lite surr om ditt och datt drog andra halvan igång. Jag hade tänkt att jag skulle dra hemåt snart efter paus. Bara dansa några låtar till. Date började plötsligt spela lite intressantare låtar och till och med lite sväng kunde skönjas här och var. Detta gjorde ju att det blev så mycket roligare att dansa och när jag dessutom fick göra det med rätt person så blev det ju riktigt trevligt och gav som vanligt mersmak... :-)
 
Man kunde ju inte direkt klaga på att det var trångt denna kväll så det var bara att dansa på. Till min förvåning blev jag sedan uppbjuden - igen - av en snubbe jag inte dansat med på år och dar. Jag har sett hans stilförändring under åren och inte direkt känt mig manad till dans. Men nu fick jag en andra snurrbugg för kvällen och sedan en fox med en hård handsida i nacken. O-e-r-h-ö-r-t bekvämt...not! Ibland undrar jag varför jag inte säger till. Liksom "Skärpning!" Men man orkar ju inte.

Det blev några säkra-kort-danser till innan vi gemensamt gav upp. Musiken bar inte fötterna och kroppen ville hem och sova. Jag som skulle åka tidigt efter dagens urladdning dansade ändå fram till sista dansen. Så kan det gå när man får lite kvalitetsförning.

På hemvägen regnade det konstant men när jag vaknade var världen istället vit. Märkligt.

Inga kommentarer: