onsdag 26 mars 2014

Måns är fyra år

I helgen var det dags för Måns att fylla år. Fyra år. Måns börjar också bli en stor kille. Jag var bortrest med jobbet hela helgen så vi förfirade Måns lite redan på torsdagsmorgonen. Han hade glömt att han skulle firas och var redan uppe påklädd före oss andra trots att vi ställt klockan extra tidigt. Men när jag viskade vad som skulle hända kröp han kvickt ner i sängen igen och "sov" så sött när vi kom in och sjöng. :-)

Måns fick en Pettsonbok, en ringklocka och ett Bilar-paraply som han önskat sig av oss. Sen hade också farmor och farfar skickat ett stort paket med ett stort biltransportsläp. Efter firandet var det en vanlig dagisdag.

På lördagen som var den riktiga födelsedagen åkte Daniel med barnen till ett nytt lekland dit också två grannfamiljer åkte. Där verkar de ha haft hur roligt som helst och de fick också ansiktsmålning. Jag tror att Måns tyckte det var en toppenfödelsedag!


Fyra år!

Idag har Måns varit på fyraårskontroll på BVC. Det gick jättebra och han tyckte det var roligt med syntest och hörseltest. Sen var det "lätt som en plätt" att gå balansgång på ett streck och hoppa på ett ben. När han skulle rita en gubbe sa Måns att "det kan jag inte". Då fick han rita vad han ville och då ritade han stora bokstäver från sitt namn. En stor ring fick bokstaven som var Å. Då frågade sköterskan om ringen kunde få ögon, och det fick den, två prickar. Sen frågade hon om den kunde få en mun också, och det blev ett streck som mun. Klart!

En stor del av besöket handlade om språket och där har det hänt mycket med Måns på sista tiden. Det är R som fortfarande inte finns med. Han fick visa sköterskan att han kunde peka med tungan åt olika håll och sen var hon nöjd med att det snart kommer komma. Det tror vi också. Måns har också precis blivit jätteintresserad av bokstäver och det tror jag kommer påskynda uttalet av de olika ljuden.

Måns är fortfarande en väldigt gosig kille som försöker vara en motvikt till Toves ilska. Men självklart försöker han också trotsa nu till och från och kan bryta ihop över lite vad som helst, men det är oftast än så länge väldigt korta stunder.

Annars är det mycket bilar och flygplan i Måns värld just nu. Han bär de små flygplanen med sig överallt och skulle gärna även ligga och sova på dem om han fick. Måns är bra på att sova. Senaste tiden har han somnat till Bilar-soundtracket som är ganska mycket Rock 'n Roll och han somnar nästa alltid inom någon minut. Sen vaknar han just nu runt klockan sex och tar på sig kläderna och börjar leka.

Inga kommentarer: