lördag 14 december 2013

Oj vad hon läser!

Tove har ju länge varit intresserad av att både läsa, skriva och räkna. Hon läser bättre och bättre och efter att hon läst bra för Daniel ur läsa-lätt-boken med bara stora bokstäver hon fått av morfar testade jag några Max-böcker som hon fick läsa för mig på kvällen. De har små bokstäver men få ord och många upprepningar och det gick jättebra!

Idag var vi på biblioteket och tittade på Lucia och julpysslade lite. Då kom Daniel på att vi kanske kunde låna lite fler lättlästa böcker. Vi hittade en jättebra serie där vi sedan också upptäckte att den var indelad i oika nivåer med ökande antal ord och minskande antal upprepade ord i varje nivå.

Tove läste en av böckerna för Måns i soffan. Mysigt. Sen läste hon tre för mig och Måns vid läggningen. Även fast hon själklvart oftast delvis ljudar sig fram så går det med riktigt bra flyt och fart och man märker att hon "känner igen" fler och fler ord som hon inte behöver ta bokstav för bokstav.

Det blir till att återvända till Biblioteket i veckan och låna en hel trave av liknande böcker inför  jullovet. Tove fyller sex år i mars. Duktiga lilla unge!:-)

Inga kommentarer: