söndag 29 december 2013

Julafton

Lika trevligt som det är att fira jul i Umeå och vara alla i den stora familjen, lika skönt är det att mysa med den lilla skaran i morfars julehus. Framförallt Tove har varit väldigt fundersam på detta med Tomten. Intellektet anseratt det är något lurt och att det är de vuxna som ligger bakom. Men fantasin vill övertyga om att det är på riktigt och att man inte riktigt kan förstå det där.

Ute hos morfar kom Tomten på natten. För på morgonen var det plötsligt fullt av paket under granen och ena luckan i kaminen stod öppen när vi vaknade! Tomten måste haft bråttom därifrån! Toves spontana utrop när hon fick se alla paketen var. "Shit pommesfrites vad många paket!!" Hahaha

Tove hade lämnat egna paket och ett brev till Tomten och dessa var också borta och en lapp låg under granen med tack från Tomten och beskedet att han tyvärr inte skulle hinna komma något mer under julaftonen. Två jättestora paket hade han lämnat under granen som var från honom och även morgonpaket hittades hängande i en säck i spjället. Lycka!

 Morfars gran med alla paket som var så spännande så!

 Det var full fart på förmiddagen och eftersom inget av barnen sovit så bra under den spännande natten passade grabbarna på att ta en slummer innan julbordet. :-)

 Sen var det julbord och kaffe och Kalle. "Är det inte slut snart!??" undrade Tove. Ty efter Kalle väntades det julklappsöppning!


 I det allra största paketet från Tomten fanns en bob! Det var ju bra tänkt av Tomten, men var är nu snön?

Barnen var till en början så otroligt ivriga på paketen, men efter lite tillsägelser så kunde vi öppna lugnt och de var även nyfikna på vad som fanns i andras paket. Tove har ju lärt sig läsa och fick därför några verser på sina paket som vi hjälptes åt lite med.

 Här är barnen igen...eller vilka är det egentligen? Snövit och Buzz Lightyear? Ja, så där har de sett ut sedan dess...


Måns tar en knaspaus mellan julklapparna. Allra flest paket, ja det var det morfar som fick!

Det där med genustänket går väl sådär överlag i julklappstider... ;-) Men vad gör man när man vet vad som gillas allra bäst!
Julklapp till mig 
Daniel och jag presentade varandra med biljetter till Jill Johnson och Dixie Chicks, så i mars blir det country för hela slanten! :-)

När gröten var äten och barnen slocknat var det dags för lite kvällsmys för bara oss vuxna. Ett hyfsat jämnt TP-parti utspelade sig under kaffedrickande och pralinknaprande till även vi var trötta och nöjda med dagen.

En riktigt GOD JUL

Inga kommentarer: