lördag 7 december 2013

Kul i jul på nya vinterhjul

Joråsåatt...vi har köpt en ny bil nu. Jag hittade den på bytbil i torsdags och eftersom den motsvarade ett av alternativen vi funderat på i det här läget, som alltså då inte var ny nybilsalternativet, och den kostade ca 33% mindre än artfränder vi spanat på så förhandlade jag lite över telefon och dagen efter, i går fredag, åkte familjen dit och tittade, provkörde och skrev på papper. För säkerhets skull åkte Daniel fel och provkörde därmed ca tre mil med sommardäck i snöstorm, men det är sånt som händer.

Nu kunde vi inte ta med oss vår nya kompis hem eftersom den alltså helt saknade snöskor. "Men varför är den inte skodd!?" frågade jag redan i telefon likt hästhandlaren på Vimmerby marken. "Det måste vi låta ske innan vi åker härifrån!" (Nu hoppas vi att bilhandlaren klarar detta på egen hand så jag inte blir av med bilen till någon illbatting om nu bilkraken skulle visa sig vara kittlig!) 

Om några dagar ska vi hämta vårt nya ök, förlåt ÅK, och tills dess ska vi börja försöka sälja våran nuvarande kompis som vi ändå gillar fortfarande men som börjar bli lite till åren. Idag har den fått en tvätt inför porträttfotografering och påföljande annonsering. Bilen visade sig ha mörkblå färg, precis som när vi köpte den. 
 
Det fina med den nya kärran förutom den uppdaterade årsmodellen, är att den har fyrhjulsdrift (vilket var själva upprinnelsen till bilbytet från början) och helt nya vinterdäck vilket denna ishalkanervösa chaufför uppskattar.

Ska vi döpa den till Lukas månptroo?!

Inga kommentarer: