lördag 9 november 2013

Bus eller godis

Man kan verkligen inte beskylla mig för att vara Halloweenfantast. Jag tycker att det i Sverige är en helt och hållet kommersiell tradition som införts av de som vill tjäna pengar på oss - föräldrar! Men barnen har ju ändå fattat att traditionen finns och att den är kul. Det är kul med häxor och spöken och pumpor.

Jag tror Daniel läste idén med apelsinerna någonstans och Tove fick lov att göra en halloweenapelsin. Hon gjorde en ledsen och skrev sitt namn på. Jag erkänner att jag tyckte det verkade kul att måla på apelsiner och gjorde en egen - glad - som motvikt på fruktfatet. Sen blev jag glad av den där leende apelsinen varje gång jag gick förbi. :-)
 

På Halloweenkvällen hade barnen kommit överens med bästa dagiskompisarna med föräldrar att få gå "Bus eller godis" i området där de bor. Det blev en hastig och improviserad utklädning och ansiktsmålning, men barnen var så nöjda så när de fick åka iväg i mörkret. Jag åkte till kören och missade spektaklet.


Eftersom detta var första gången visste barnen inte riktigt vad det innebar att gå runt och säga "Bus eller godis!" Men i området var de vana verkade det som och när de i första dörren plötsligt fick massa godis gjordes det stora ögon och sen var energin uppe! "BUS ELLER GODIIIIIS!??!"

Bästa kompisar

I någon dörr hade den som bodde där skojat lite med barnen och sagt "Då väljer jag nog bus!" Fem pyttesmå förvånade ansikten hade ingen aning om vad man skulle göra då! Hihi


Morgonen efter berättade Tove för mig att de hade fått "förskräckligt mycket godis!" Och det hade de verkligen. Ansvarig pappa hade delat upp allt rättvist till barnen och godiset de fick med sig hem kommer räcka många lördagar!

Själv inser jag att det är kört nu. Nu kommer det vara Halloween och bus och godis för hela slanten nästa år. Det kommer ju inte gå att värja sig när det står så mycket godis på spel!

Inga kommentarer: