söndag 16 december 2012

Dan före dan före....till avresedan

Är det bara jag som tycker att den här hösten gått rekordfort? Jag tycker höstar brukar vara sega men november var ungefär en dag lång och sen var det plötsligt december och nu är det en ynklig vecka kvar till jul. Under veckan passerade Lucia med ett helt litet tomtetåg på dagis. För mig var det årets sista körövning på kvällen. Så snart jul och nyår är över så är det dags för konsert. 13 januari. Läs mer på RoVos hemsida. Alla är såklart väldigt välkomna och förköpet har dragit igång.

I fredags hade vi en lugn hemmakväll konstigt nog och vi passade på att försöka oss på lite julkänsla med stämningsfull musik, glögg och paketinslagning. Det gick ganska bra, i alla fall så att man började ana vad som väntar bakom kröken. Det är ju snart dags.

I går var vi i Huddinge till våra vänner T&R med barn. E&M med barn var också där. Vi ses alldeles för sällan allihop och det var så trevligt så. Barnen hittade varandra snabbt och var duktiga att äta middag vid ett eget bord. Intressant iakttagelse! Vi bjöds på glöggfika och trerätters middag och mådde så gott man kan göra. När det började bli sent kröp barnen upp i olika knän och myste lite. De var också väldigt nöjda med dagen och kvällen när det var dags att åka hem. 

Idag ska vi klä granen och ha pepparkakshusplundring. Kanske en något udda kombination men pepparkaksmonstret Tove kan inte vänta längre. Det känns ändå som en bra tredjeadventsysselsättning. Om vi skulle fira jul hemma är sannolikheten stor att huset skulle få överleva julen och ätas upp lite dammigare.

Hej hopp, bara några få dagar kvar.

Inga kommentarer: