söndag 22 april 2007

Scotts + Shake i Uppsala

Fredag och lördag så har det varit dansgala på Atrium i Uppsala. De har gjort en stor satsning med fyra band per kväll två mogen + två modern. På lördagkvällen var det Thorleifs, Kicki och Rosarna, Scotts och Shake. Det lät ju väldigt trevligt och kul att det satsas på dans på ett nytt ställe.

Igår var vi således fem glada som värmde upp med trevlig middag hemma hos Foxxy för att sedan bege oss ner mot stan till klockan 19.00 när dansen skulle börja. Jag hade mejlat i två omgångar och frågat om tiden då det inte fanns någon tidsinformation på hemsidan och heller inte stod någon tid på affischerna (visade det sig, även i programbladet stod det 19-02). När vi, och flera andra, kom höll banden fortfarande på och roddade och soundcheckade så det blev till att gå och äta glass och dricka kaffe i väntan på att det skulle börja kl 21.00.Undecided

Scotts & Shake höll till i vinterträdgården som var en ganska mysig lokal med högt upp till glastaket. Dock var det stengolv som sög musten ur benen. När väl Shake satte igång så var vi kanske åtta par som dansade första låtarna.Det droppade in lite mer folk eftersom men den danspublik vi var vana vid uteblev, sånär på ett par bilar till från Stockholm (kul att ni kom!). Men det blev aldrig i närheten av fullt.Både vi och banden var väl lite skeptiska i början och undrade hur den här kvällen skulle bli, men vi kom igång allihop och de spelade riktigt bra låtar hela kvällen så man var helt enkelt tvungen att dansa hela tiden. Laughing

Jag har bara dansat till dessa två band en gång tidigare och de blev faktiskt två nya favoriter under kvällen. Mycket blandad och rolig reportoar med nya hits och gamla 90-talsgodingar. Riktigt härliga foxar och roliga bugglåtar. Höjdpunkten (och kvällens jubel) för mig var när Scotts spelade Mika's Grace Kelly! (Trodde aldrig jag skulle få höra den live!) Det blev inte så många låtar man satt trots att det var non-stop 21-02.

Sammanfattningsvis kan man säga att det var väldigt synd att en så bra danskväll hade annonserats och organiserats så dåligt. När jag, efter att ha skällt lite på arrangörerna angående tidsinformationen, frågade varför de inte annonserat i Stockholm, lät det som att de inte trott att det var lönt.....Surprised). De hade uppenbarligen noll koll på den publik de borde nått ut till.

Men vi som var där hade väldigt kul (och gott om plats) och var tröttare än tröttast när sista låtarna spelades. Stor eloge till Scotts och Shake som gjorde en kanonspelning! Och tack för det trevliga sällskapet (Daniel, Foxxy , G0eran och Thomas) som gjorde att alla danser var kanon!

Kram Frida

Se originalartikeln med eventuella kommentarer här: Scotts + Shake i Uppsala

Inga kommentarer: