torsdag 19 mars 2015

Framsteg trots en sur start

I söndags var jag åter på Wanna dance. Jag kom iväg för sent och resan tog mycket längre tid än vanligt då vägar var avstängda och jag fick köra genom stan. Väl framme blev jag inte insläppt i kurslokalen då de redan börjat. Jaha, då vet man det. Som tur var hade jag mat med mig och passade på att äta och dricka kaffe.

Men väntan blev väldigt lång då det dessutom visade sig att de kommit igång sent. Suck! Lite irritation började pirra i kroppen. När dörrarna väl öppnades så var det heller inte många i lokalen. Tolv par totalt och kanske inga jätteinspirerande förare (hoppsan, redan kräsen?). Jag dansade nån dans och blev stående nån dans och redan runt sju började jag känna att det kunde komma att bli en väldigt kort kväll och att det var en onödig ansträngning att ha tagit sig dit.

Men sen vände det lite. Det började droppa in fler och duktigare dansare och kvällen började rulla på. Jag blev också uppbjuden av flera tjejförare som jag inte dansat med förut och jag tror jag kom undan med hedern i behåll. Någon av mina nyfunna favoriter dök också upp och gjorde kvällen lite extra rolig.

Det är så olika hur de dansar alla förarna. En del kr väldigt mycket basic, vilket är bra för då får man träna den plus att om man har övat nåt lite stylingsteg kan man få testa det. Vissa kör lite allt möjliga turer och styling och förs det på ett tydligt sätt är det ju roligt att försöka följa bra och haka på bäst man kan. Kan vara mycket utvecklande.

Sen finns det de som helt kör sitt eget race som är svårt att begripa och svårt att göra nåt eget av. Jag själv tycker ofta det är så tydligt att jag inte hänger med då följandet glappar betänkligt. Men det verkar inte bekymra dessa förare. Bara de får dansa sitt. Man kan undra om de aldrig upplevt riktigt bra dans då de inte verkar eftersträva en äkta förar-följar-situation.

Kvällen slutade för min del inte förrän lamporna började släckas. Så kan det gå. Jag kände att jag under kvällen gjort framsteg i denna dans och någon ny riktigt bra förare hade nosats upp. Det är så otroligt tydligt hur olika jag har möjligheten att släppa loss egen dans med olika förare. Intressant det här med dans!

Inga kommentarer: