söndag 29 mars 2015

Fullt ös till Casanovas i Fyris Park

Även denna helg blev det moderndans! Danssuget blir som bekant större ju mer man dansar, och det spelar mindre roll vilken typ av dans. Det som var speciellt med igår var att vi för en gångs skull hade barnvakt och vi kunde åka tillsammans. Även bror dök upp så stora delar av familjen var samlad.

Både Daniel och jag var otroligt trötta i början av kvällen och ett tag kändes det som att det skulle bli en kort kväll. Vi dansade några danser tillsammans vilket händer så sällan att jag inte minns när det var senast och konstaterade att det är roligt det här med dans. Och efter någon timme vände energin äntligen uppåt och kvällen kunde börja så riktigt.

Jag hade tur och fick tidigt tag på ett av kvällens ess och det är ju sån otrolig skillnad att dansa med folk som har det i hela kroppen. Skillnaden känns redan i första takterna och man blir ju så lycklig. Och så lite skön shuffle på det! Tiden fram till paus gick sen himla fort och sen blev det gemensamt fikahäng.

Andra halvan av kvällen började med bror. Alltid roligt. Fick sen dansa med en kille som jag sett många gånger men aldrig dansat med. Det visade sig att han gjorde tjusiga nerlägg i foxen. Ner långt och sen snabbt upp i rotation. Visserligen förde han dem på ett tryggt sätt, men det känns ändå aldrig tryggt att ha huvudet ner bland folks ben. Fy skäms!

I slutet av kvällen fick jag ett par riktiga kanondanser. Först med en kille som jag inte fattar att jag missat tidigare då han uppenbarligen rört sig på mitt dansgolv. Lite väl trångt i buggen men finfin fox. Sen hittade jag igen en kille som jag dansade med på Fyris för några gånger sedan och mindes det som trivsamt. Här hade jag riktigt tur med musiken och fötterna fick eget liv och hade så kul så i buggen. Killen i fråga såg glatt förvånad ut under hela dansen kan man säga. Ha ha.

Lite trevlig fox på det och så var kvällen liksom i hamn. Inte alls dumt! Jag fick pusta ut i två låtar innan Daniel och jag hittade igen varandra till sista fyra låtarna och vi avslutade kvällen tillsammans. Otroligt trötta och nöjda båda två. Det var längesen jag var så slut efter en kväll och jag hade verkligen maxat Casanovas alla tempolåtar. Även foxen går ju oftast ganska snabbt.

Det blev en trött hemresa tuggandes banan och choklad och vi lyckades hålla oss vakna tills vi var hemma. Sen var det inte det minsta svårt att komma till ro. Härlig kväll! :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jomenvisst , en kväll med Casanovas där man går all-in på de snabba buggarna, brukar nästan medföra syrgasbehov. Fredagen var som vanligt med Casanovas, massor av energi och en viss saknad efter några fler slow-fox låtar. Kul med dans som sagt och en frisläppt Frida i en galen bugg är verkligen en glad-upplevelse på gränsen till gapskratt. Synd att jag missade dig men har du fått smak på det igen så lär man väl se dig oftare kanske. Kramelikram

Frida sa...

Jag har väl aldrig inte haft smak på det? Inte vad jag minns i alla fall. Det är väl bara det att vi varit på olika ställen, dvs jag bara i Hallunda... Men nu har jag ju varit ändå uppe i Gävle! :-)