söndag 16 november 2014

Vallentuna Dans

Det har startat en ny dansförening här i Vallentuna. De som tidigare hållit kurser i bugg och fox under Tuna gilles flagga har nu bildat en egen förening. Detta har man ju saknat genom åren och extra mycket sedan Yesterday lade ner, först kursverksamheten och sedan danskvällarna.

Några extremt bra saker med den nya föreningen: Den ligger i Vallentuna, själva kurserna kommer vara på i princip krypavstånd, det ska så småningom bli även motionskvällar och säkert annat skoj, som fester. Jag tänker mig att vi borde kunna gå dit och dansa med varann, med andra och med barnen under avslappnade former i framtiden. :-)

Några inte lika extremt bra saker: På buggkurserna lär man ut Å-hejteknik vilket gör att jag inte får ett minsta sug att delta ens som stöd. Och foxen de lär ut på sina foxtrotkurser kallar de "Mysfox" vilket enligt mig är nåt folk klarar att lära sig såå bra själva och det man behöver lära ut är foxtrotteknik. Att kalla det man lär ut för "mysfox" känns lika fräscht som å-hej känns tvåtusentio.

Meeen, som tur är kan jag redan dansa och behöver inte gå någon kurs om jag inte vill. ;-) Så därför ska jag inte gnälla mer om det utan se fram emot lite förmodad motionsdans med familjen. Och så himla skönt att det finns folk som orkar dra igång den här föreningen då jag aldrig hade orkat göra det!

Inga kommentarer: