lördag 1 november 2014

Höstlov

Vårt första höstlov. I alla fall sedan vi själva slutade skolan. När man har dagisbarn har man ju inte lov, men skolbarn har. Även om de kanske går på fritids. Tove fick vara på fritids tre dagar och ledig de sista två. Hon var nog ganska nöjd med detta då de gjorde roliga saker med fritids, som att gå på höstlovsbio på kulturhuset. :-)

Själv har jag varit otroligt trött och seg i veckan och kvällarna har varit synnerligen oproduktiva. Ute är det nu extra mörkt efter klockomställningen och man får inte lust att göra någonting. På torsdagen var Daniel och barnen lediga och var på ett nytt lekland mest hela dagen. Tove träffade en klasskamrat där som hon följde med hem. Måns och Daniel kom och hämtade mig på jobbet.

En körövning ger dock alltid energi och det är en ganska soft period nu i kören med slipande på gammalt material och så lite nytt. I går var vi lediga hela familjen och hade en heldag med besök. Först kom Oskar som vi skulle vakta några timmar för första gången hemma hos oss. Det gick så bra och var mysigt. Det kom även grannbarn på besök och så småningom  också Toves bästa kompis som hon nu träffar alltför sällan.

Mitt på dagen blev det lunchkalas i ett solvarmt uterum när de nyblivna husägarna, tillika Oskars föräldrar kom tillbaka från kontraktskriveriet. Inte alls dumt med gemensam fredagslunch och framtidsprat. Så småningom var det dags för familjen att ge sig "hemåt" till det nyköpta huset.

Vi förberedde oss för "Bus eller godis" som är viktigt för vissa. Vissa är mer sunt skeptiska men ställer upp med sminkning och mörkerpromenad. Två nöjda barn kom så småningom hem med några kilo godis till mammans årliga förfäran. (Man läser om hur sockret förstör både barn och vuxna och ändå så håller alla på såhär! Skärpning och lite vuxenansvar till mans och kvinns!)

   

Men barnen var nöjda och glada och det finns det en klar poäng i. Tyvärr slutade kvällen i feber för Tove. Så idag blir en väldigt lugn dag.

Inga kommentarer: