lördag 15 november 2014

Casanovas i Fyris park

Hallunda och Fyris drog i mig från varsitt håll. Men efter en sista inre strid föll ändå valet till fördel för Fyris park. Innan gårkvällens besök har jag bara varit där en enda gång och den gången åkte jag med. Kanske är det den största anledningen till att det inte blivit igen förrän nu. Jag visste inte riktigt vart det låg (fast det visste jag nästan ändå visade det sig.)

Vi bor ganska precis lika många minuter från båda dansställena märkligt nog så rent restidsmässigt är det dött lopp. Men Hallunda har ett par uppenbara fördelar. Det börjar och slutar en timme tidigare viket gör stor skillnad, och det finns stor chans att ett par av mina största dansfavoriter dyker upp där. Fyris park är mer oprövat men denna kväll trodde mig veta att det kunde bli bra.

Jag kom fram i god tid och bror och jag reste ihop på vårt eget vis. Väl framme startade vi kvällen tillsammans innan vi antog utmaningen att hitta någon annan vettig att dansa med. Fyris har en märkbart okänd publik för egen del. Visst dök det upp kända ansikten från Stockholm och Uppsala men ändå så var där en väldigt stor del anonyma dansare och medelåldern var märkbart lägre än i Hallunda. Lite mer som på Yesterdaytiden.

Jag lyckades ganska bra med att hålla mig flytande i första halvan. Kända kavaljerer, någon ny och en sällandansad som jag hoppats skulle vara där. Sen finns det de som man aldrig riktigt vet om de gillar att dansa med en eller om de gör det av plikt mot gemensamma bekanta på något sätt. Lurigt. Ganska fort blev det paus utan att ha lyckats fånga kvällens ena säkra kort och då dök dessutom det andra upp så andra halvan kändes lovande.

Andra halvan började på topp. Ibland gör en tids uppehåll att kemin och energin känns nyladdad och det är aldrig fel. Andra halvlek blev riktigt bra även om jag missade att få tag i någon av de nya jag spanat in som lämpliga offer. Kanske nästa gång. Kvällen slutade lika bra som andra halvlek började och jag åkte hem med en leende kropp.

Det kommer bli fler kvällar på Fyris framöver. Tillgången på säkra kavaljerer kommer avgöra om resan går åt norr eller söder.

Inga kommentarer: